Hoe Max and the Magic Marker langs de Europese leeftijdskeuring wordt geloodst


Zie hier het verschil tussen een spel dat geschikt is voor 7 jaar en ouder, en een spel waarvoor Europese kinderen tenminste 12 moeten zijn. De makers van de toekomstige WiiWare-platformgame Max and the Magic Marker vertellen openhartig over hun ervaringen met PEGI, de Europese leeftijdskeuring.

“Similar copies of the game were submitted to the Australian, German, and PEGI age rating. But while the Germans rated it 0 (suitable for everyone), and the Australians gave us a G (3+), PEGI rated it 12+! We were very surprised.”

Na een paar mailtjes over en weer werd het duidelijk waar PEGI precies problemen mee had: de ronddraaiende cirkelzagen en vallende platformen met stekels waren in hun ogen te geweldadig voor kleine kinderen. Pas toen Press Play de graphics aanpaste zoals op deze plaatjes (de afbeeldingen links zijn de obstakels zoals ze eruit zullen zien in onze versie van Max and the Magic Marker) vond PEGI het spel ook geschikt voor zevenjarige kids.

Ik meng me niet graag in discussies over de leeftijdskeuring, maar soms vraag je je af waar PEGI mee bezig is. Voor de duidelijkheid: Max gaat nog steeds dood als hij op een Europese cirkelzaag valt. Het enige verschil is dat de stekels er anders uitzien. Als je het er al mee eens bent dat zulke hindernissen niet geschikt zijn voor kleine kinderen (ik niet), maakt dat kleine detail het dan echt zoveel minder verontrustend?

Check ook de adviezen die PEGI heeft gegeven over alle Super Mario spellen. New Super Mario Bros. is geschikt voor 3 jaar en ouder, maar om de originele Super Mario Bros. te downloaden op de Virtual C0nsole moet je minstens 7 zijn. Misschien ligt het aan mij, maar ik zie daar de logica niet van in. Helemaal niet als je bedenkt dat NSMB een scene bevat waarin Bowser levend verbrandt, waarna Bowser Jr. de botten van zijn vader uit de lava vist om hem voor het laatste gevecht opnieuw tot leven te wekken. Dat vond zelfs ik destijds een beetje morbide. Enger in ieder geval dan de cirkelzagen van Max.

[g.forum]

Lees ook:Wachten op Cave Story…
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:Hoe zou New Super Mario Bros. Wii eruitzien met retro-graphics?
Lees ook:Vuurballen schieten met kleine Mario, kan dat?

3 reacties op “Hoe Max and the Magic Marker langs de Europese leeftijdskeuring wordt geloodst

  1. Berend Jan

    Ik ben het wel eens met het feit dat er leeftijd keuring op spellen moet komen. Maar ze maken af en toe rare keuzes en houden wel regelmatig RIGIDE vast aan hun regels en standaarden…

      /   Beantwoorden  / 
  2. 16 ft Pauly Wauly

    als je kijkt bij die pegi’s dan geven ze mario bros. voor de VC 7, maar de originele nes classic krijgt 3 :S WTH!! en super mario world op de snes krijgt ook een 7 :o raar hoor maar ja.

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Basioh

    naja, ouders mogen zelf bepalen wat hun kind speelt, dus het kan geen wkaat XD.
    wel jamemr dat ze dan de look veranderen ja,

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.