Een rondleiding door Dead Space: Extraction (video)


Dit spel is inderdaad erg mooi, maar nu ook weer niet zo mooi dat je begrijpt waarom EA voor een rail shooter heeft gekozen. De Wii had deze graphics ook wel aangekund met normale camera-besturing, daar ben ik van overtuigd. Dus waarom doet EA dat dan niet? Waarom een simpel on-rails schietspel maken van iets dat ook een volwaardig first- of third person schietspel had kunnen worden? Het ziet er okee uit, maar Dead Space: Extraction voelt nu al als de grootste gemiste kans van 2009.

[games.blog forum]

Lees ook:Dead Space Extraction is een ‘Guided First Person Experience’
Lees ook:Eerste trailer: Dead Space Extraction voor de Wii
Lees ook:Nieuwe trailer Dead Space 3
Lees ook:Kijk dit: You’re In Space And Everyone Wants You Dead
Lees ook:Dead Space launch trailer: survival horror op een ruimteschip

5 reacties op “Een rondleiding door Dead Space: Extraction (video)

  1. Mithrandir

    ‘On-rails = casual’ misschien?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Dat is misschien wel waar, maar zombies in een ruimteschip zijn niet zo casual. Plus het is een vervolg (officieel een prequel) op een hardcore PS3/Xbox 360-spel. Als EA een casaul rail-shooter wil maken hadden ze dat toch wel verstandiger kunnen aanpakken. Nu ja, ik vind het een vreemd besluit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Shitbull55

    “Waarom een simpel on-rails schietspel maken van iets dat ook een volwaardig first- of third person schietspel had kunnen worden?”

    Zeg dat ook even tegen Capcom…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    met een on rails shooter kan je met een matig systeem zoals de Wii. Aangezien je alles scripted maakt hoef je je geen zorgen te maken over framedrops en andere dingen waar hardcore spelers op afknappen. Als ik in een 3dshooter 180 graden draai met mijn poppetje dan schokt mijn scherm snel omdat mijn systeem ineens iets moet gaan inladen ofzo. Met een on rails shooter heb je dit niet omdat je al dingen kan inladen aangezein je precies weet waar de speler heengaat en waar de speler naar kijkt op welk moment ook in de game. Heb je dan alsnog framedrops dan haal je wat detail uit de achtergrond of je zet wat low polygonen modellen in de achtergrond met wat high res textures eroverheen…
    .
    Daarom zien on rails shooters er zo goed uit en lopen ze zo vloeiend (op House of the dead 2 en 3 returns na dan :) )

      /   Beantwoorden  / 
  5. Tom

    Dead Space moet gewoon in volle glorie op een echte console gespeeld worden. Dan zie je hoe mooi, en dan ervaar je hoe tergend spannend de game is, luister ook naar de geluidseffecten, die zijn minstens net zo fenomenaal.
    Maar om er nou langzaam doorheen te glijden en bepalen wanneer je links or rechts wil…..niet doen, echt niet. Zonde

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.