Wii Ware lanceert in maart met nieuwe Final Fantasy game


Tijdens de persconferentie in Tokio waar bijna al het nieuws van vandaag vandaan komt, heeft Nintendo ook aangekondigd dat de langverwachte Wii Ware service (downloadbare nieuwe spellen voor de Wii, naar het voorbeeld van Microsofts's Live Arcade) in maart wordt gelanceerd. Het eerste spel wordt een originele nieuwe Final Fantasy titel…

Maar spring nog niet meteen een gat in de lucht, het gaat om een Crystal Chronicles spel. Final Fantasy Crystal Chronicles: The Little King and the Promised Land is blijkbaar een spin-off van het stomvervelende verhaal in het eerste GameCube Crystal Chronicles spel. Een meeslepende plot hoeven we dus niet te verwachten van deze kleine koning, laten we hopen dat de gameplay niet zuigt zoals op de GameCube.

Screenshots na de klik.

Het spel gaat 1500 Wii Points kosten, 15 Euro dus. Andere Wii Ware titels die rond de lancering beschikbaar moeten komen, zijn Dr. Mario, Mojipittan (een variant op scrabble) en Pokémon Rancher.

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Download binnenkort demo's voor de DS via je Wii
- Monster Hunter 3 verhuist van PS3 naar Wii

Lees ook:Wii Ware Crystal Chronicles heeft online Pay-To-Play elementen
Lees ook:Final Fantasy: Crystal Chronicles: Ring Of Fates trailer
Lees ook:Nieuwe trailers Kingdom Hearts en Final Fantasy XIII alleen achter gesloten deuren
Lees ook:Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers
Lees ook:Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake

5 reacties op “Wii Ware lanceert in maart met nieuwe Final Fantasy game

  1. Wesley

    Kun je via Wiiware nieuwe games (complete) of alleen demoversie’s downloaden??

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nik

    Stellen dat de gameplay van ffcc op de cube zoog lijkt me nogal subjectief. Helaas geen echte final fantasy inderdaad, al moet ik zeggen dat die qua verhalen ook niet altijd geweldig waren. ffcc voor de cube gebruikte trouwens een erg interessante, vernieuwende (en uiteindelijk best diepe) vorm van het verhaal vertellen. Helaas word dat pas duidelijk rond de eindbattle. Zonde als je dat gemist hebt Erik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ecco

    FFCC was van mijn bijna 30 GC spellen de enige in welke ik zo teleurgesteld was dat ik hem na een dag omruilde.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Je bedoelt dat je in totaal 30 spellen al na één dag hebt omgeruild? Wow… dan ben je óf extreem kritisch óf je hebt dertig keer pech gehad met allemaal rotspellen.

    “Zonde als je dat gemist hebt Erik.”

    Ik begon redelijk enthousiast aan het spel, maar in het vierde of vijfde level deed ik NOG STEEDS niks anders dan hersenloos op de vijanden inhakken. Geen variatie of iets.

    En dat verhaal… ik herinner me vooral dat ik heel vaak dezelfde filmpjes te zien kreeg. Het kan zijn dat het later alsnog interessant werd, maar ik heb niet het gevoel dat ik er erg veel aan gemist heb.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ecco

    Ik bedoel dat FFCC de enige is die ik ooit omgeruild heb omdat ik er simpelweg nul komma nul plezier aan beleefde. Mijn andere bijna 30 spellen heb ik doodgespeeld.

    “Ik begon redelijk enthousiast aan het spel, maar in het vierde of vijfde level deed ik NOG STEEDS niks anders dan hersenloos op de vijanden inhakken. Geen variatie of iets.”

    Amen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.