Opzettelijk campy Batman-spel komt naar Wii en DS


Eerste trailer van Batman: The Brave and the Bold voor Wii en DS. Eindelijk een spel over de Caped Crusader dat zichzelf niet zo dodelijk serieus neemt. The Brave and the Bold is een 2D side-scrolling beat ‘em up van Contra 4- en A Boy and his Blob-ontwikkelaar Wayforward (met andere woorden: stijlvolle plaatjes met animaties zo soepel dat je denkt naar een tekenfilm te kijken). Het is allemaal gebaseerd op een nieuwe Batman-cartoon die nog niet in Nederland is te zien maar die, als je de verhalen mag geloven, de campy kant van Batman omarmt. En dus is Robin The Boy Wonder weer terug. Net als de bizarre bad guys en de ‘Woooosh! ‘Kraaaak!’ ‘Baaaaam!’ als er wordt gevochten. Natuurlijk moet WayForward nog maar bewijzen dat Contra 4 geen toevalstreffer was én dat ze ook goede beat ‘em ups kunnen maken, maar ik ben nu al verliefd op de sfeer van dit spel.

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: de graphics van Thor’s licentiespel op de Nintendo DS
Lees ook:De derde Bloodrayne wordt een handgetekend 2D platformspel
Lees ook:Contra 4 niet naar Europa
Lees ook:Maar wat is Retro City Rampage?
Lees ook:Contra IV aangekondigd! Voor Nintendo DS!

8 reacties op “Opzettelijk campy Batman-spel komt naar Wii en DS

  1. Kikujiro

    A boy an his blob… ook zoiets… nooit in een Nederlandse winkel zien liggen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Aan de andere kant is hij bij veel webwinkels spotgoedkoop. Nergens duurder dan 30 euro en ik heb hem ook al gevonden voor 18 euro inclusief verzendkosten. Maar je hebt wel gelijk, ik ben hem letterlijk nog nooit in het wild tegengekomen. Zo kan een spel natuurlijk nooit succesvol worden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Ja, dat viel mij ook al op. Vrij kort na de release al zelfs… Bij Amazon kost A boy and his blob nu (incl. verzenden) nog geen 14 GBP.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          En toch twijfel ik nog steeds. Ik heb het gevoel dat ik hem zonder die fenomenale graphics niet eens zou overwegen omdat het eigenlijk een traag puzzelspel is. Misschien laat ik me verleiden als hij voor net zo weinig geld een keer in het winkelrek ligt.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Kikujiro

            Ik weet niet hoe groot dit spel is, maar een WiiWare versie was misschien een groter succes geworden…

              /  
  2. David

    Dit zou ook naar PSN en XBLM moeten komen :D Dan zou het zeker te weten aanslaan!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Afello

    A Boy and His Blob is in mijn ogen een must-play voor de Wii. Niet per se omdat het spel zo ontzettend uitdagend is want daarvoor wordt je eigenlijk nog net iets teveel aan het handje meegenomen (het is niet saai, verre van, echter moeilijk wordt het nooit), maar wel vanwege de sfeer en de rust die je over je neer voelt dalen terwijl je het speelt. Ik heb het met veel liefde gespeeld en zal een deel 2 zonder blikken en blozen kopen.
    Als groot Batman fan heb ik als vanzelfsprekend ongelooflijk veel zin in deze game. Al helemaal na het zien van de trailer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Wat een enthousiasme. Van zulke verhalen ga ik bijna weer twijfelen of ik hem niet toch moet bestellen. Ik heb A Boy And His Blob nooit echt beschouwd als een spel dat zulke gevoelens kan oproepen. Het is verschrikkelijk mooi, maar de echte magie kwam in de screenshots en trailers nog niet echt op mij over. Maar wie weet. Eerst een paar spellen uitspelen, maar misschien bestel ik hem daarna alsnog.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.