De spellen van Retro Game Challenge 2 (filmpjes)

Terwijl het eerste spel nu echt bijna uitkomt in Amerika, bereidt Namco Bandai zich in Japan voor om het vervolg op Game Center CX uit te brengen.

Met een nieuwe verzameling fictieve retro-games zou deel twee ook weer helemaal mijn kopje thee moeten zijn, maar ik ben nog niet overtuigd. Hoewel sommigen van de nieuwe spellen er fantastisch uitzien (ik kan vooral niet wachten op Demon Returns; een platformspel waarin verslagen vijanden worden gebruikt als skateboard), maakt Namco Bandai zich er in andere gevallen wel heel gemakkelijk vanaf met nieuwe versies van Game Center CX 1 spelletjes. Het wordt afgedaan als een grap – een parodie op de gewoonte van veel Japanse uitgevers om je hetzelfde spel inderdaad twee keer te verkopen met een paar kleine wijzigingen – maar deze grap komt wel akelig dicht in de buurt van de realiteit.


Demon Returns
Een heerlijk ogend platformspel waarbij de held zijn verslagen tegenstanders gebruikt als voertuig en als wapen. Ziet er briljant uit. Misschien zelfs reden genoeg om de Japanse versie van Game Center CX 2 te importeren, maar alleen als Demon Returns is te spelen vóórdat Kacho wa Meitantei moet worden uitgespeeld.


Kacho wa Meitantei
Het grote struikelblok voor een eventuele localisatie van deel twee. Dit is Game Center CX’s parodie op Nintendo’s “Famicom Detective Club” Een serie text adventures voor de Famicom. Zou niet alleen heel veel vertaalwerk opleveren, maar is ook nog eens totaal onbekend in Amerika en Europa.


Wiz-Man
Uitgebreide Pac-Man kloon met wapens en wat lichte puzzels.


Cosmic Gate
En hier begint het. Deze shoot’em up zat ook al in de eerste Game Center CX, maar dit is zogenaamd de “MASA-X” versie (een verwijzing naar de MSX spelcomputer). Hetzelfde spel met een paar grafische updates.


Karakuri Ninja Hagururman Koume Version
Ook dit platform/puzzelspel was speelbaar in de eerste Game Center CX. “Koume Version” betekent dat de hoofdrolspeler is vervangen door een (in het spel) populair Anime-figuurtje.


Kugure! Girijan Max
Hier wordt het weer interessant. Kugure! is een platformspel voor de “Game Training Tool” draagbare spelcomputer. Ziet er zodoende uit als een primitief GameBoy-spelletje. In het filmpje is te zien hoe je score automatisch oploopt door alleen al in leven te blijven.


Triotos
Een vallende blokken spel. Kruising tussen Tetris en een typisch Match-3 spel waarbij drie blokken van dezelfde kleur elkaar moeten raken.

En denk erom retro-fans, de Amerikaanse versie van Retro Game Challenge komt uit op 10 februari. Mis het niet!

Zie ook:
- The Chase: Felix meets Felicity, bekijk de trailer
- Yoot Saito is misschien bezig met Seaman DS

[games.blog forum]

Lees ook:Een Super Nintendo-spel in Retro Game Challenge 2
Lees ook:Er komt nog meer Game Center CX
Lees ook:Aangepaste laadschermen in Amerikaanse versie Dot Game Heroes
Lees ook:Nieuwe Demon’s Souls trailer toch wel weer spannend
Lees ook:Alle games magazines in Game Center CX worden meevertaald

2 reacties op “De spellen van Retro Game Challenge 2 (filmpjes)

  1. MonkeyCrossing

    Kugure! Girijan Max is toch echt een parodie op Game & Watch Series

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.