Trailer: The Another World’s grote boek


Filmpje van The Another World dat uitlegt wat in ieder geval één van de functies is van het grote boek dat bij deze Level 5/Studio Ghibli RPG wordt geleverd. Of het na twintig of dertig toverspreuken nog steeds leuk is om iedere keer in een boek te moeten bladeren, op zoek naar de juiste bladzijde met het juiste symbool, ik heb mijn twijfels. Als Level 5 het niet met mate gebruikt vrees ik dat het best eens irritant kan worden. Aan de andere kant ziet het spel er wel schitterend uit. Niet alleen de filmpjes (logisch, als Studio Ghibli die verzorgt) maar ook de spelbeelden die naadloos aansluiten op die animatiefilmpjes.

Zie ook:
- Dragon Quest IX ziet er nog steeds mooi uit
- Kijk nou eens, een trailer van Enchanted Folk

[games.blog forum]

Lees ook:Studio Ghibli RPG wordt onwaarschijnlijk mooi
Lees ook:Kijken: eerste trailer The Another World op de PS3
Lees ook:The Another World (Studio Ghibli RPG) is nu ook een PS3-spel
Lees ook:The Another World: screenshots en een foto van Het Boek
Lees ook:Studio Ghibli werkt aan een DS-spel met Level 5

13 reacties op “Trailer: The Another World’s grote boek

  1. Kikujiro

    Verbazingwekkend eigenlijk dat Studio Ghibli nooit eerder iets op deze schaal met games gedaan heeft. Disney doet dit toch wel anders. Aan de andere kant zit niemand te wachten op middelmatige movie-tie-ins, dan liever kwaliteit. Hopelijk komt deze game in Europa uit en maakt Level 5 er wat moois van.

      /   Beantwoorden  / 
  2. berend jan

    klinkt een beetje als een manier om deconyboys tegen te zitten. Op mijn C64, MSX en vroege PC had ik ook veel spellen die het nodig vonden om me in de hnadleiding te laten kijken op pagina die en die voor symbool dat en dat… heel erg naar gedoe…

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Het verschil met die oude handleiding is (hopelijk) dat dit boek echt mooi is vormgegeven en interessante/nuttige informatie verschaft over de spelwereld. Stel je voor dat er in het boek, via een schatkaart, een plek wordt aangegeven waar, als je op de X-plek gaat graven, daadwerkelijk iets begraven ligt zonder dat iemand in het spel zelf je daar een hint over geeft. Dat zou best interessant kunnen zijn, denk ik.

    Maar symbolen natekenen is gewoon irritant, helemaal als je ze eerst ook nog moet gaan opzoeken in dat boek. Hopelijk zijn het geen spreuken die je regelmatig (laten we zeggen: tijdens alle gevechten) nodig hebt. Zulke informatie kan beter gewoon op het bovenste scherm van de DS worden weergegeven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Eigenlijk was een boek meer op zijn plaats geweest als het een Wii spel zou zijn. De DS is een portable console, die je doorgaans overal en nergens speelt. Nu moet je naast de DS ook nog eens een boek meezeulen, De DS wegleggen op het moment dat je iets in het boek moet opzoeken enz. Ik zie mezelf al klooien in de trein.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Shitbull55

    En ik zie mezelf al klooien op de pot…

    Op zich wél handig als je toiletpapier op is…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Pauly Wauly

    LOL joew jullie halen me de woorden uit de mond. stom boek!! :D hahaha, misschien wel handig als ze het in pocketformaat uitbrengen.

    wat zei dat katachtige wezen in het begin van het filmpje nou?? ik vond het moeilijk te volgen hoor;).

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kikujiro

    Zojuist de trailer even met mijn vrouw gekeken, zodat de Japanse karakters vertaald konden worden… interessant detail is dat de muziek is gecomponeerd door Joe Hisaishi. Joe Hisaishi is de componist van de meeste Studio Ghibli films, maar ook van de Japanse regisseur Takeshi Kitano. Verder wordt er in de trailer vermeld dat het avontuur begint met een boek. Wat er misschien op duidt dat je het boek alleen voor of aan het begin van het spel hoeft door te lezen. Ik neem tenminste aan dat er wat het tekenen van de symbolen betreft ook een in-game tutorial in het spel zit (hopelijk!!!). Wat wordt er aan het einde van de trailer trouwens bedoeld met “For NintendoDS & Another Platform”??? Another Platform = het boek?

      /   Beantwoorden  / 
  8. The Dude

    Wow… Ik krijg hier echt zo’n blij kerst-gevoel van, maar jammer genoeg ben ik geen kind meer en heb ik ook geen DS :(

      /   Beantwoorden  / 
  9. Kars

    het(de filmpjes..dus niet echt representatief) ziet er wel erg leuk uit. Heel vrolijk allemaal, wel iets wat ik graag zou willen =)

      /   Beantwoorden  / 
  10. The Dude

    Die titel alleen… vreselijk! “Another” is eigenlijk “an other” en “the” en “an” zijn beide lidwoorden, dus taaltechnisch is die titel gewoon fout. Ik weet het, ik ben een taal-nazi…

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    Magie & Illusie is hier ook uitgekomen in grote verpakking met een pak speelkaarten…

    Ik hoop dat Level 5 de juiste beslissing neemt. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  12. Kikujiro

    Maar deze doos is nog veel groter! Immens! Gigantisch! Enorm! Onmetelijk! ‘t Gerucht gaat zelfs dat je bij het spel, behalve een boek, ook nog een steekwagentje cadeau krijgt!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.