Nintendo DS speelt hoofdrol in film

"Dat wil ik ook!" moeten miljoenen kinderen gaan roepen als ze in de later deze maand verschijnende film Stormbreaker zien hoe hoofdpersoon Alex Rider een speciale Nintendo DS gebruikt als "the ultimate spy gadget."

Het klinkt eerlijk gezegd als een vreselijke film. Nadat een geheim agent, wordt vermoord tijdens een missie, haalt de MI6 het 14-jarige neefje Alex Rider over om de missie van zijn oom af te maken. Een belachelijk verhaal voor een ongetwijfeld saaie en cliché-matige jeugdfilm. Maar dan wel een saaie film met een Nintendo DS! Het ding is "Hot Rod" rood, en komt met een aantal speciale cartridges die het veranderen in een afluisterapparaat, een apparaat dat kan detecteren of Alex zelf af wordt geluisterd en een rookbom.
"Samen met (schrijver van het boek) Anthony Horowitz vroegen we ons af hoe de geheime dienst al die spionage-hulpmiddelen in handen van een 14-jarige spion zou geven," aldus Peter Samuelson, één van de producers van de film. "De Nintendo DS is de perfecte oplossing. Alex’s spionage spullen zijn verborgen waar niemand ze zal zoeken, en zijn toch onmiddellijk beschikbaar voor gebruik. Het publiek zal verrukt zijn om te zien hoe de Nintendo DS Alex helpt om uit een aantal spannende situaties te komen."

Waarom moet ik ineens denken aan die vreselijke jeugdfilm uit mijn jeugd, The Wizard?

"I love the powerglove… it’s so bad."

Niet zonder gevoel voor humor laat George Harrison namens Nintendo weten dat het bedrijf, ondanks dat de DS één van de meest veelzijdige spelcomputers op de markt is, geen plannen heeft om de spionage hulpmiddelen beschikbaar te stellen aan het grote publiek.

Bron: Games Are Fun

Zie ook:
- New Super Mario Bros recensie
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek

Lees ook:Zie Metal Gear Solid 5 een kwartier in actie
Lees ook:Een race door de stad op bureaustoelen in Kung-Fu Rider
Lees ook:De film en de game op één (Blu Ray) schijfje
Lees ook:“Go K.K. Rider!” in Smash Bros. Brawl
Lees ook:Trailer van twee minuten voor Disaster: Day of Crisis

5 reacties op “Nintendo DS speelt hoofdrol in film

  1. Kikujiro

    Nou ja, het enige leuke aan The Wizard was dat in de film beelden van SMB 3 te zien waren. Alhoewel het jaren later uitgebrachte Super Mario Bros. nog veel slechter was (wel de eerste film gebaseerd op een computerspel trouwens).

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    waarom ben je zo negatief over jeugd films :) ?

    tja, het is inderdaad verzelijk .. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. remkje

    Hmmm….
    Toch maar naar pirates of te carribean dead man’s chest! ;)
    Want die fiml lijkt me niet zoveel aan als ik dat plaatje zo zie en het verhaal hoor :|

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bou

    noooo niet the wiz!!!
    wat een vreselijke film :P

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “Nou ja, het enige leuke aan The Wizard was dat in de film beelden van SMB 3 te zien waren.”

    Dat herinner ik me ook nog heel goed. Wat was ik toen jaloers op die kinderen uit de film dat ze dat spel al mochten spelen!

    “Alhoewel het jaren later uitgebrachte Super Mario Bros. nog veel slechter was “

    Die heb ik nooit gezien. Misschien maar goed ook. Mario en Luigi zagen er totaal anders uit, en Bowser en de Koopa’s waren ronduit onherkenbaar. Met de Mario waar ik van hou had het volgens mij weinig meer te maken. :-/ (gebaseerd op de trailer en reclamespotjes die ik destijds langs zag komen).

    “waarom ben je zo negatief over jeugd films :) ?”

    Laat ik er niet te diep op ingaan voordat ik iemand voor het hoofd stoot ;) , maar er zijn in mijn ogen maar heel weinig goede jeugdfilms. Films die de jonge kijkers echt serieus nemen. Verreweg de meeste jeugdfilms die ik ken zijn gewoon simpelere en dommere versies van dezelfde uitgekauwde films voor volwassenen die ieder jaar gemaakt worden… alleen dan nog erger. Met alleen maar karikaturen in plaats van echte personages waar je je mee kunt identificeren.

    Misschien een beetje voorbarig, maar ik heb niet het gevoel dat deze Stormbreaker bij dat handjevol uitzonderingen zal gaan horen. Helemaal niet als ze nu zelfs een persbericht de deur uit sturen om te vertellen over hun contract met Nintendo om de DS nog wat meer te promoten… ik hou mijn hart vast. Zo slecht als The Wizard zal het vast niet worden, maar ook zeker geen Oscar materiaal. ;)

    “Hmmm….
    Toch maar naar pirates of te carribean dead man’s chest! ;)

    Ik ben altijd een beetje huiverig voor sequels, maar Pirates of the Carribean was wel een hele goede film! Misschien ook nog wel met één been in het jeugdfilm-genre. Hopen dat ze het niet verpesten met dit vervolg. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.