Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 27

Nog 3 nachtje slapen.

Wegens een aantal… euh… “technische storingen”, is het me helaas niet gelukt om deze afgelopen maand daadwerkelijk iedere dag een nieuwe tekst over Mario online te zetten. Misschien was het je al opgevallen. In de loop der tijd heb ik een achterstand van drie dagen opgebouwd, die ik vandaag weer recht probeer te trekken door vier teksten over hem online te plaatsen. Het voordeel daarvan is dat er dan ook ruimte is voor teksten zoals deze. Kort en niet bijster informatief, maar wel een detail uit New Super Mario Bros dat ik persé nog even aan wilde stippen, alleen was ik telkens bang dat teksten daarover niet lang en informatief genoeg zouden worden.

Maar hoe zou ik bijvoorbeeld met mezelf kunnen leven als ik niet vermeld had dat je DS je een welgemeend “Bye bye” toewenst als je hem dichtklapt? En dat je, als je hem vervolgens weer opent, wordt begroet door een enthousiast “It’sa me, Mario?” Inderdaad ja, precies dezelfde kreten die Mario64 DS ook gebruikte.

Dat is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant zijn er zo weinig spellen die gebruik maken van deze grappige mogelijkheid van de DS, dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om er hier zware kritiek op te uiten. Dit soort dingen moet aangemoedigd worden, niet afgeschrikt. En dus schrijf ik liever op hoe leuk ik het vind dat mijn DS de moeite neemt om me persoonlijk te begroeten. En ik meen het nog ook.

Het is een detail, maar wel een detail dat, als het goed is afgewerkt, de algehele indruk die je krijgt van het spel flink kan verbeteren. Waarom spreken niet meer DS games je toe als je het apparaat open en dicht klapt? Het is zo’n kleine moeite, en ik heb er zoveel plezier van. Ik ben blij dat in ieder geval Nintendo zelf nog steeds af en toe de moeite neemt.

Bye bye!

- (Overzichtspagina met links naar alle voorgaande berichten).
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek

Lees ook:Coldplay met Mario Paint
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 18
Lees ook:Nieuw filmpje op officiële New Super Mario Bros site
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 86: Gugyugubah deel 2
Lees ook:Advies aan beginnende Super Paper Mario spelers

2 reacties op “Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 27

  1. Adam

    ja het geeft je een geod gevoel als je Nintendo DS/Lite je gewoon gedag zegt dan voel je je gerespecteerd

      /   Beantwoorden  / 
  2. dikwab

    ja tuurlijk joh hij is onwijs vet

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.