Ontroering in Mother 3 commercial

Als de commercial voor een nieuw spel een vrouw laat zien die vertelt hoe ze tot tranen toe ontroerd werd door het spel, dan weet je dat er iets speciaals aan de hand is.

Het spel in kwestie is Mother 3, en belooft zeker iets speciaals te worden.
Mother 3 wordt het laatste grote GBA-spel. En het derde deel in een, in Japan, enorm populaire serie. In het westen hebben wij alleen nog maar kennis mogen maken met deel 2 (onder de naam Earthbound), dat een kleine maar trouwe schare fans heeft verworven, maar helaas nooit echt is doorgebroken naar het grote publiek.

Wat in Japan meehelpt aan de populariteit, is dat de maker, Shigesato Itoi, een bekend schrijver en columnist is, die ook vaak op tv is om overal zijn mening over te verkondigen. Een bekende Japanner dus. Hij benadert een nieuwe game zoals een nieuw boek. Eerst het verhaal, en daar dan een spel omheen bouwen. Earthbound/Mother 2 had dan ook het interessantste verhaal dat ik ooit in een spel ben tegengekomen. Grappig en ontroerend tegelijk (en vooral heel bizar, heel heel heel bizar).

Over een eventuele Amerikaanse of Europese release is nog niets bekend. Maar we blijven hopen.

Wie deze screenshots niet mooi vindt zien is waarschijnlijk <20 jaar, of heeft gewoon geen smaak. ;) Dit is ouderwetse Pixel Art mensen. En niet alleen ouderwets, ook briljant. Zelfs 12 jaar geleden waren er maar weinig spellen die hierbij in de buurt kwamen. Het doet een beetje denken aan de allereerste NES spellen die er kaal uitzagen omdat de programmeurs gewoon nog niet beter wisten. Maar hier is het een hele bewuste keus geweest om de graphics zo strak en gestileerd mogelijk te laten. Ik vind het werkelijk schitterend.

Bron (o.a.): starmen.net

Zie ook:
- De allereerste screenshots van Mother 3

Lees ook:Mother 3 uitgebracht in Europa?
Lees ook:Amerikanen willen Earthbound op Virtual Console
Lees ook:De allereerste screenshots van Mother 3
Lees ook:Gerucht: Mother 3 naar Wii U eShop
Lees ook:RPG Mother naar Wii U als “Earthbound Beginnings”

7 reacties op “Ontroering in Mother 3 commercial

  1. Mithrandir

    Wie ouder dan 20 jaar is vind de screens niet mooi? Je bedoelt

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Oeps. :-x

    Snel verbeterd. ;-D

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Hmmmm… net als de nieuwe Mario, lekker old school. Het lijkt wel alsof Nintendo de eerste generatie NES-gamers weer aan het gamen probeert te krijgen… Er komen zowaar nostalgische gevoelens bij mij naar boven… Is de Mother serie in Europa niet bekend als Earthbound? Weet jij dat Erik? Ik kan me namelijk nog een SNES spel herinneren met Nederlandse schermteksten en een mega boekje dat bij de cartridge werd geleverd (a4-formaat). Volgens mij was dat Erthbound…

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Hmmmm… net als de nieuwe Mario, lekker old school. Het lijkt wel alsof Nintendo de eerste generatie NES-gamers weer aan het gamen probeert te krijgen…

    Dat is Nintendo beslist van plan, maar dit spel hoort niet bij dat complot. ;) Dit is echt 100% de visie van Itoi. Mother 1, 2 & 3 zien er praktisch hetzelfde uit (qua graphics, de verhaallijnen hebben niets met elkaar te maken).

    Is de Mother serie in Europa niet bekend als Earthbound? Weet jij dat Erik?

    Klopt bijna. :) De Mother serie is in Amerika bekend als Earthbound. Mother 2 is vertaald als Earthbound en in Amerika uitgebracht. In Europa is het helaas nooit verschenen.

    Ik kan me namelijk nog een SNES spel herinneren met Nederlandse schermteksten en een mega boekje dat bij de cartridge werd geleverd (a4-formaat). Volgens mij was dat Erthbound…

    Jij denkt aan Lufia. :) Een spel dat ik overigens nog nooit gespeeld heb. Dat was tot voor kort het enige Nintendo-spel dat ooit vertaald is (nu is Brain Training er ook bijgekomen als vernederlandst spel). Die is hier ook uitgebracht in zo’n grote verpakking.

    Maar Earthbound in Amerika trouwens ook. :) Met een gigantisch boek (travel guide), waar naast informatie over het spel ook echt serieuze informatie instaat over de landen die bezocht worden. :p Schitterend uitgevoerd. Op de laatste pagina zijn zelfs een paar scratch ‘n sniff plaatjes aangebracht waar je dus over moet wrijven en dan ruik je een paar luchtjes, bananen en dergelijke. Allemaal heel bizar.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Daniel De Matteis

    erik: Earthbound is wel degelijk in Europa uitgekomen. Weliswaar niet vertaald naar het Nederlands (zoals Lufia II), maar het spel is wel degelijk hier uitgebracht. (tesamen met een gigantische Player’s Guide)

    Het was naar mijn weten geen daverend succes in Nederland: naïve gamebladen zoals Power Unlimited gaven het spel een 7.0 (of iets in die richting) wegens de middelmatige graphics en de diepere betekenis van de plot ging geheel aan hun neus voorbij. Tja, wat wil je… Laura, een van hun reviewers destijds, speelde Final Fantasy III ongeveer 5 minuten en boorde het daarna massaal de grond in. Het cijfer was een 5 (of misschien zelfs minder).

    Nu maar hopen dat Nintendo het gezonde verstand heeft om Mother 3 te vertalen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Daniel De Matteis

    Correctie: je hebt gelijk, excuses! Is helaas nooit in Europa uitgekomen. Ik zat blijkbaar te denken aan de US import.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Heeft de Power Unlimited er een import review over geschreven dan? Die zou ik best weleens willen lezen. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.