Mother 3 uitgebracht in Europa?


Of: hoe onze eigen nationale trots N-Gamer voor heel eventjes wereldberoemd werd

De Amerikaanse site gonintendo heeft een bericht geplaatst over een artikel in het Nederlandse tijdschrift N-Gamer. Ik heb het nieuwe nummer zelf nog niet gekocht, dus het was ook nieuws voor mij, maar blijkbaar bericht het blad dat Mother 3 op dit moment wordt vertaald uit het Japans voor een exclusieve release in Europa (en dus niet in Amerika). Een vreemd verhaal inderdaad. Mother 1 is überhaupt nooit buiten Japan uitgebracht, Mother 2 is (naast Japan) alleen in Amerika uitgekomen, en nu zou Mother 3 voor de combinatie Japan + Europa gaan?
Je zult mij niet horen klagen als het waar blijkt te zijn, maar ik heb ernstige twijfels. Naar aanleiding van dit verhaal heeft de Deense site N-Touch contact opgenomen met Nintendo Denemarken, die vervolgens best wilden verkondigen dat NoE geen enkele plannen heeft om Mother 1 + 2 of 3 (in Japan verscheen een tijdje terug een compilatie van Mother 1 + 2 op de GBA) naar Europa te brengen.

Nu heb ik in al mijn tijd als Nintendo-fan de Nederlandse tak van Nintendo al vele malen lastig gevallen met Nintendo-gerelateerde vragen. En 9 van de 10 keer kreeg ik de indruk dat de beste mensen aldaar eigenlijk niet zo heel veel meer weten dan de gemiddelde goed-geïnformeerde consument. Het is lastig om vanaf hier te oordelen of het er bij de Deense tak net zo aan toe gaat, maar het zou me niet echt verbazen. Waarmee de Deense statement in mijn ogen niet zo heel erg veel waarde heeft.

Of begin ik nu gewoon wanhopig te worden omdat ik Mother 3 zo graag wil spelen?

Het zou interessant zijn om te weten waar de N-Gamer in dit geval haar informatie vandaan heeft. In het artikel staat ook dat de game hier waarschijnlijk Earthbound 2 gaat heten. Is dat exclusieve nieuwe informatie van een geheimzinnige bron, of gewoon speculatie van de schrijver? Als ik moest gokken zou ik zeggen dat het eigenlijk niet zo heel erg waarschijnlijk is, omdat maar een handjevol mensen in Europa ooit van Earthbound heeft gehoord. Zelfs al lijkt de schrijver van het artikel onder de indruk te verkeren dat Earthbound ook in Europa is uitgegeven ("…deeltje 2 verscheen hier onder de naam…"), wat zeer zeker nooit is gebeurd.

De enige mogelijke (en vergezochte) verklaring die ik kan bedenken is dat Nintendo destijds bijzonder ontevreden was over de verkoopaantallen van Earthbound/Mother 2 in Amerika. In Japan was het spel een hit, en men heeft er alles aan gedaan om ook Amerika te overtuigen. Een grote advertentie-campagne, veel reclames, ongetwijfeld veel aandacht voor het spel in Nintendo Power. Earthbound werd ook verkocht in een werkelijk gigantische doos, inclusief een dikke reisgids/strategy guide/handleiding. Amerika moest en zou overtuigd worden, en toch flopte het spel genadeloos.

Misschien wordt het continent nu alsnog gestraft voor hun ongehoorzame koopgedrag?

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Music battles en Timed Attacks in Mother 3
- Famitsu scores deze week: (inclusief Mother 3 score)
- Ontroering in Mother 3 commercial
- De allereerste screenshots van Mother 3

Lees ook:Gerucht: Mother 3 naar Wii U eShop
Lees ook:RPG Mother naar Wii U als “Earthbound Beginnings”
Lees ook:Amerikanen willen Earthbound op Virtual Console
Lees ook:De allereerste screenshots van Mother 3
Lees ook:Mother 3 Fan Translation is klaar

3 reacties op “Mother 3 uitgebracht in Europa?

  1. mensje

    Ik hoop dat dit waar is.
    Ik vond earthbound geweldig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Inderdaad! Earthbound is één van de speciaalste spellen die ik ooit gespeeld heb. Het is eigenlijk alweer veel te lang geleden… ik denk dat ik hem binnenkort eens ga herspelen. :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. mensje

    Het leukste aan Earthbound vond ik dat het zo “modern” was.
    En Erik ben je nu al begonnen aan Tales of Symphonia. Moet je wel doen hoor ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.