Nieuwe trailer Mario Kart Arcade GP: VR

Kijken op YouTube
Waar een verandering van perspectief al niet goed voor is. Mario Kart Arcade GP: VR is de eerste Mario Kart waarin je de race beleeft vanuit je kartwagentje (in plaats van vlak achter je kart met een zwevende camera), en dat ziet er in deze nieuwe trailer al meteen heel anders uit. Alles voelt groter en realistischer. Nou ja… voor zover een racespel met bijtende piranhaplanten langs de baan reelistisch kan zijn. Er is opeens ook veel meer contact tussen de coureurs onderling. Al die boze blikken die ze elkaar toewerpen in Mario Kart 8 vallen alleen op tijdens de replays na afloop, maar hier ontstaan zulke momenten al tijdens de race. Nee echt, dit spel ziet er opeens opvallend leuk uit.

Het slechte nieuws is dat Mario Kart Arcade GP: VR voorlopig alleen gepland staat voor één specifieke arcadehal in Japan, waar iedereen tijdens het spelen een virtual reality bril draagt.

Aan de andere kant: Bandai Namco’s vorige Mario Kart Arcade GP-spellen staan inmiddels allemaal op het internet als (illegale) ROMs. Wie weet kunnen we dit spel over een paar jaar ook gewoon thuis spelen op onze Oculus Rift of HTC Vive.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Namco Bandai’s VR-versie van Mario Kart
Lees ook:Mario Kart: Arcade Gran Prix DX aangekondigd
Lees ook:PlayStation VR kost €399,-
Lees ook:Nintendo “onderzoekt de mogelijkheden” van VR
Lees ook:Trailer virtual reality-spel The Gallery

10 reacties op “Nieuwe trailer Mario Kart Arcade GP: VR

 1. G.Tom

  Je hebt een Mario Kart GP arcadekast in de arcadehal in Utrecht! Ben er een tijdje geleden geweest, maar moet wel eerlijk zeggen dat ik er nou niet bijzonder veel aanvond.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Pieter

   Wat gaaf zeg! Hoezo vond je het niks aan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. G.Tom

    Het stuur en de pedalen zitten er heel erg los in, dus voor mijn gevoel reed ik veel zachter dan dat ik zou moeten. Daarnaast is het bochten maken niet heel erg precies waardoor ik vaak tegen de muur aan knalde ondanks dat ik het stuur zo ver mogelijk draaide als ik kon. Er zit een co op modus in, maar dat houd enkel in dat je soms met zijn tweeën in een tank samen zit waarbij een speler rijdt en de andere speler een kanon bestuurt. Dat gebeurt af en toe op willekeurige intervallen en kan heel slecht uitkomen. Ik was door een bocht aan het driften en werd opeens eruit geplukt om dat kanon te moeten bemannen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

   Dat was bij Gamestate neem ik aan? Is dat een leuke arcadehal eigenlijk? De TonTon Club in Amsterdam lijkt me ook wel een keer leuk om heen te gaan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. G.Tom

    Bij Gamestate ja! Hoewel het meer een kermis is dan een arcadehal. Je moet een pas kopen en daar een soort van prepaid op zetten om de machines te activeren. Ze hadden Mario Kart GP en wat andere racegames en light gun games zoals Time Crisis, maar het merendeel waren kermisspellen als kop van jut en basketbal werpen. Ik vond het wel grappig en het is een leuke plek voor een date als dat je ding is maar zelf zou ik er niet snel weer voor naar Utrecht afreizen (Ik woon in Brabant). Vond het vooral jammer dat ze nergens een fighter zoals Virtua Fighter, Tekken of Street Fighter hadden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

     Damn, heb ik nu net een treinkaartje besteld om morgen naar Utrecht te reizen (ik woon in Zeeland).

       /   Beantwoorden  / 
    2. Kikujiro

     @G.Tom

     Oh! Ik dacht dat het meer een volwaardige arcadehal was, met inderdaad games als Virtua Fighter, wat klassiekers (Galaga/Galaxian) enz. Nou ja, die kermisspellen zullen wel populairder zijn bij het grote publiek.

       /   Beantwoorden  / 
     1. G.Tom

      Helaas is de laatste volwaardige arcadehal waar ik me nog bewust van was Hall of Game in Tilburg, maar deze is ondertussen ook alweer failliet omdat het schijnbaar helaas toch niet winstgevend is dezer dagen.

        /  
     2. Inno Vation

      @Kikujiro

      Als je een volwaardige arcadehal verwacht, kom je bedrogen uit. Het is meer een verkapte casino met hier en daar speelautomaten.
      Kasten zoals Candy Crush, Deal or No deal, Angry Birds en meer van die kermisspellen.
      Daarnaast dus enkele arcadekasten, waaronder de eerder genoemde Mario Kart GP en Time Crisis. Verder zag ik onder andere Danz Base (Dance Dance Revolution clone), Star Wars Battle Pod (van Bandai-Namco), Jurrasic Park Arcade, Batman Arcade Racing, Moto GP en een Pac-Man kast met een 2 meter hoog scherm.

      Helaas voert de kasten waar tickets voor prijzen uitkomen de boventoon, dat is niet wat ik zoek. Kortom, een enigszins teleurstellende belevenis.

        /  
     3. Kikujiro

      Ai… dat is inderdaad jammer. Dat is ook niet wat ik zoek. Blijkbaar spelen mensen tegenwoordig liever thuis computerspellen dan in een arcade (ook wel begrijpelijk). Die kermisspellen zijn ook niet mijn ding. Misschien leuk als bedrijfsfeestje, maar ik denk niet dat ik daar gauw naartoe ga dan.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.