Namco Bandai’s VR-versie van Mario Kart

Kijken op YouTube
Je moet er even voor naar Japan, maar dan heb je ook wat. In een nieuwe arcadehal van Namco Bandai kunnen bezoekers vanaf volgend maand Mario Kart spelen in virtual reality. Vanuit een racestoel, met een echt stuur om door de bochten te driften. Realistischer kan bijna niet.

Het spel is helaas wel gebaseerd op Namco Bandai’s Mario Kart Arcade GP. Daar zijn al een paar versies van verschenen voor gewone arcadekasten, en die zijn veel minder leuk dan Nintendo’s eigen spellen. Maar toch! Van zo dichtbij een race meemaken en zelf met schilden en bananenschillen gooien moet een unieke ervaring zijn. Hopelijk wordt er ooit zo’n VR Zone geopend in Nederland.

Mario Kart is te zien vanaf 0:30, samen met nog een paar andere VR-spellen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Mario Kart 8 en de blauwe schilden
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Nieuwe trailer Mario Kart Arcade GP: VR
Lees ook:Super Mario Kart Wii: Ghost Valley 2 video

2 reacties op “Namco Bandai’s VR-versie van Mario Kart

 1. Berend Jan

  In Zwolle in het vidoegame museum staat een van die Mario Kart Arcade kasten (Mario Kart Arcade 2 volgens mij). Het is best een leuk spel maar wel heel erg arcade. Als je mario kart al vol vindt dan is dit spel helemaal een grote prikkel gevende verstoring van je dag.

  Maar wel leuk om een paar races op te spelen.

  In VR lijkt het met helemaal geweldig.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja, ik heb het een keer gespeeld in een arcadehal in Scheveningen, waar toen ook zo’n kast stond. Het viel mij erg tegen. De banen waren belachelijk simpel en het spel draaide volgens mij vooral om voorwerpen gooien.

   Maar toch, in VR zou ik er nog wel een paar rondjes in willen rijden.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.