Komt Super Meat Boy nog wel naar de Wii?


Tommy & Edmund van Team Meat twitterden de laatste tijd wel vaker over hun moeizame zoektocht naar een uitgever, maar zo somber als hier heb ik ze nog niet eerder gezien. De WiiWare-versie gaat definitief niet door en de kans dat Super Meat Boy op een schijfje naar de Wii komt wordt met de dag kleiner.

Hoe zat het ook alweer? Tijdens het ontwikkelen werd Super Meat Boy steeds ambitieuzer en daarmee ongemerkt ook steeds groter. De Xbox Live Arcade-versie weegt uiteindelijk bijna 300 MB terwijl Nintendo een limiet voor WiiWare-spellen hanteert van 39 MB. Programmeur Tommy Refenes ging er eerst vanuit dat hij het bestand met allerlei compressie-technieken klein genoeg kon maken, maar moest een paar weken geleden toegeven dat dat niet ging lukken. Sindsdien is Team Meat op zoek naar een uitgever om Super Meat Boy op een schijfje naar de Wii te brengen, maar tot nu toe durft niemand het aan. Niet omdat ze Super Meat Boy een slecht spel vinden, maar omdat er volgens hen nauwelijks geld te verdienen valt met originele Wii-spellen.

Beste Nintendo: dit is dus een mooi moment om een uitzondering te maken op jullie 39 MB-regel. Niet om Team Meat een plezier te doen, maar omdat Super Meat Boy misschien wel het beste spel van 2010 is. Een moderne klassieker die het niveau van WiiWare in één klap zou opvijzelen. Zo’n release moet je niet tegenhouden, maar juist juichend onthalen.

[g.forum]

Lees ook:Super Meat Boy-shirts nu ook geschikt voor kleine mensen
Lees ook:WiiWare-versie Super Meat Boy uitgesteld
Lees ook:Edmund & Tommy over de besturing van Super Meat Boy
Lees ook:Mr. Minecraft in pc-versie Super Meat Boy
Lees ook:Russische boxart Super Meat Boy

7 reacties op “Komt Super Meat Boy nog wel naar de Wii?

  1. BucephalusBB

    Having great fun with on xbox though :p

      /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Sheesh…. depressiefmakend nieuws…. en dat op kerst Erik!

    dit zou ook bij Ninty kunnen, btw :P “Aah… ‘t is kerst…. toe?”

      /   Beantwoorden  / 
  3. piratus

    voor iedereen die meatboy nog niet heeft Koop meatboy voor op de pc zoalang het nog winstgevend is.(hij is 7 euro op het moment als je wat eerder was kon je hem voor 3.50 krijgen)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    kom bij de PC versie gelijk bij de games.blog.nl steam groep :) het is gratis…
    .
    De steam versie is geweldig helaas werkt mijn Wiicontroller niet op mijn PC :( en krijg ik mijn SNES pad niet werkend op Meat Boy.
    .
    Maar met een PS2 pad is het goed te doen, helaas suck ik erin maar het spel voelt zo geweldig…

      /   Beantwoorden  / 
    1. piratus

      ik heb hem gejoined, raad maar is welke ik ben :P

        /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Voor alle smachtende Wii-bezitters: de Pc-versie doet het inderdaad net zo goed. Zelfs mijn crappy computer kan het aan als ik lowdetail ischakel en kies voor een lage resolutie. En het is echt een zalig spel – precies zo goed als ik had gehoopt. Tot nu toe (halverwege de vierde wereld) heb ik ook nog steeds alle levels ge-A+’ed in de light én dark world versies. Alleen die retro-warpzones ben ik na een tijdje mee opgehouden. Leuk bedacht van Team Meat, maar na elke drie levens teruggezet worden naar de wereldkaart is me net iets té irritant.
    .
    Maar goed, briljante platformer. Nintendo is gek dat ze zo’n moderne klassieker gewoon laten lopen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. dave500

    je kan als je met codes kan je ook d andere unluckbare charcters unlucken bv tofu boy en als steam versie hebt kan je ook de world of goo gastje krijgen met die code dubble winst denk ik :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.