Zal LEGO deze Portal 2-set echt gaan produceren?


Op het moment van schrijven hebben al 6.726 mensen op deze Portal 2 LEGO-set gestemd. Zodra dat er 10.000 worden gaat LEGO kijken of een dergelijke set daadwerkelijk uitvoerbaar is. (Dit alles dankzij LEGO’s Cuusoo-site waar iedereen ontwerpen kan indienen. LEGO Minecraft is ook op die manier tot stand gekomen). Ik verwacht dat die mijlpaal binnen een paar dagen wordt bereikt. Alleen al tijdens het schrijven van deze tekst zijn er 37 supporters bij gekomen. Het gaat dus best hard, wil ik maar zeggen. Daarna zal LEGO waarschijnlijk vooral kijken naar de haalbaarheid van alle speciale steentjes die voor deze set geperst moeten worden. En er moet natuurlijk toestemming worden gevraagd aan ontwikkelaar Valve. Kortom: het is nog allesbehalve zeker dat deze set echt wordt uitgevoerd, maar het ontwerp is wel prachtig.

En dan is dit nog maar één van de drie ontwerpen die de bedenkers hebben ingediend. De andere twee zie je na de klik, maar dit vond ik de mooiste. Een Portal 2-testkamer met veel authentieke details. Drie schattige turrets, herkenbare waarschuwingsborden en twee portals die op dit plaatje licht lijken te geven. Volgens de omschrijving is er ook nog een verborgen Ratman-kamer achter een van de muren.



Natuurlijk is LEGO-GLaDOS ook best knap ontworpen, maar zonder haar omringende kamer maakt deze set toch een wat kale indruk. Die wenteltrap is trouwens wel slim bedacht en een verplaatsbare Wheatley op de railing is ook een leuk detail. En dat bruine steentje naast Chell op het platform? Dat is dus de beroemde aardappel uit de tweede helft van Portal 2.


Deze set ziet er wat minder spectaculair uit, maar daar staat tegenover dat het een echt werkend bordspel is. De weighted companion cube is eigenlijk een dobbelsteen en de mini-Chell is je pion. Volgens de bedenker wordt deze set geleverd met instructies voor verschillende testkamers, waarna het de gebruikers vrij staat om zelf nieuwe puzzels te verzinnen en te delen over het internet.

[g.forum]

Lees ook:Trailer: Lego Dimensions – Portal 2 Level Pack
Lees ook:Kijk dit: een Doom-level van Lego
Lees ook:Nieuwe plaatjes Lego Batman: The Videogame
Lees ook:Doctor Who en Portal 2 in Lego Dimensions
Lees ook:Lego Worlds verlaat early access, ook naar PS4 & Xbox One

3 reacties op “Zal LEGO deze Portal 2-set echt gaan produceren?

  1. Ap0c

    Nee, zeker weten niet. Wat weten kleine kinderen van 3 a 4 jaar nu van Portal 2? het ziet er niet leuk kleurrijk en het wekt bij kinderen zeker geen inspiratie op om zelf iets leuks te gaan bouwen.

    Hooguit een special edition voor de makers van Portal zelf omdat ze er flink voor betalen.

    Zelf vind ik het wel leuk omdat ik groot fan ben na het uitspelen van Portal 2. Geef gewoon mijn kijk ivm kinderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Dit wordt ook niet voor (kleine) kinderen gemaakt. De Minecraft Micro World set is 10+ en de Hayabusa set is 12+. Ik heb zelf onlangs de sets Fallingwater en Farnsworth House uit de LEGO Architecture serie gekregen (eerstgenoemde is zelfs 16+).
    .
    Zie ook:
    .
    http://architecture.lego.com/en-us/products/
    .
    Deze sets zijn ook vooral bedoeld voor de échte Minecraft, Portal, enz. fans. Vraag me wel af of deze Cuusoo set ooit gemaakt zal worden. Is niet echt een pijl op te trekken bij Cuusoo. Er zijn wel meer lopende projecten, die zelfs veel meer stemmen hebben gekregen, die tot nu toe nog geen groen licht van LEGO hebben gekregen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Ja wat Kikujiro zegt. Lego is al lang niet meer alleen voor kleine kinderen. Sterker nog: mocht deze set echt worden uitgebracht (en dan vooral de bovenste foto) dan wil ik hem eigenlijk ook wel hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.