De Raspberry Jam Band speelt Yoshi’s Island

Dit is nog eens videogamemuziek. De Raspberry Jam Band (een stel oude dametjes met roze hoeden) speelt een swingende versie van Yoshi’s Island’s Athletic Theme. Het klinkt fantastisch. Zoals Brandon Sheffield van Insert Credit al opmerkt, dit moet ongeveer zijn wat Koji Kondo in zijn hoofd hoorde toen hij dit nummer begon te componeren. In mijn herinnering was Yoshi’s Island was altijd het Mario-spel met de minst memorabele muziek (maar de mooiste graphics). Nu ik dit hoor vraag ik me af waarom eigenlijk. Die Athletic Theme doet qua catchiness nauwelijks onder voor de betere SMB-muziek. Ik zeg: tijd om Yoshi’s Island weer eens te herspelen. Als je ook in de stemming bent gekomen is hier een filmpje van het level ‘More Monkey Madness’ met de originele versie van de muziek. Maar eerst naar de Raspberry Jam Band luisteren!


Directe Link

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuwe Yoshi’s Island DS video
Lees ook:Nog even over Yoshi’s New Island
Lees ook:De geschiedenis van Yoshi in schattige trailer
Lees ook:Nieuw vervolg Yoshi’s Island naar de 3DS
Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika

10 reacties op “De Raspberry Jam Band speelt Yoshi’s Island

  1. Thomas

    Yay Yoshi’s Island!! Ironisch genoeg de beste Mario ever :P Neem standaard een gameboy micro met dat prachtspel mee op vakantie; hoe vaak ik het ook uitspeel, het gaat nooit vervelen. Verbaas me erover dat je de muziek niet speciaal vond Erik: de soundtrack is echt geweldig! Draai hem regelmatig, alleen jammer dat er eigenlijk helemaal niet zoveel verschillende nummers zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Ga je die micro ook verkopen BJ?

      On topic: inderdaad ook mijn favoriete Mario. Ik vond die vijanden die een karatetrap deden altijd zo leuk… Goeie FX-chip effecten ook. Tsjonge… wat had de SNES aan het eind van zijn/haar levenscyclus toch nog een hoop goede games…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        ik heb geen micro dat is de eerste handheld die ik nog WIL kopen :) gewoon om zelda en mario’s mee te spelen…

          /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Het is niet dat ik de muziek niet speciaal vond. Wat ik probeer over te brengen is meer… nou ja, de laatste keer dat ik Yoshi’s Island speelde is ongeveer even lang geleden als de laatste keer dat ik Super Mario World speelde. Alle muziekjes van SMW kan ik nu nog steeds probleemloos neuriën, de deuntjes van Yoshi’s Island ben ik alweer vergeten. :( (Behalve Athletic Theme nu). Maar misschien komt het ook wel gewoon omdat SMW een voorsprong had van een paar jaar waarin ik hem met een zekere regelmaat opnieuw uitspeelde. ;)
      .
      “Goeie FX-chip effecten ook.”
      .
      Ik vermoed dat die effecten helaas ook de reden zijn dat we hem nog steeds niet op de Virtual Console kunnen downloaden.
      .
      “Waarom de DS versie me dan niet grijpt snap ik niet…”
      .
      Daar had ik in het begin ook last van. Na een paar levels ben ik gestopt met spelen omdat de magie er gewoon niet meer was. Maar… een paar maanden later heb ik het toen toch weer opgepakt en toen merkte ik dat de DS-versie na een paar levels genadeloos moeilijk wordt (veel moeilijker dan Yoshi’s Island ooit was). Dat maakte hem in ieder geval voor mij toch erg aantrekkelijk en verslavend. :) Al haalt hij nog steeds bij lange na niet het niveau van Yoshi’s Island.

        /   Beantwoorden  / 
      1. berend jan

        die super FX chip is toch prima te emuleren met een Wii. Op mijn PC kan ik prima dit spel spelen dus het is best mogelijk. De instructies draaien in iedergeval, misschien willen ze het niet omdat ze niet van geld houden bij nintendo. Zijn er helemaal geen super FX spellen op VC?
        .
        /me denkt eens diep na…
        .
        Was er geen starwing op de VC ??? Ik weet het eingenlijk niet. Ik zou het wel tof vinden als ze deze op VC gingen zetten…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Nope, er staat geen enkel FX-spel in de Virtual Console. Kikujiro en ik hopen nog steeds iedere week op Stuntrace FX, maar helaas. ;)
          .
          Uiteraard is niets onmogelijk met een beetje extra moeite, maar dat zal Nintendo er wel niet voor over hebben. Ik heb altijd begrepen dat er voor de VC een simpele emulator wordt gebruikt zodat er gewoon ongewijzigde ROMs op worden afgespeeld. Aanpassingen doen aan de software heeft Nintendo nog nooit gedaan. (Zie ook het ontbreken van online multiplayer in spellen die dat best zouden kunnen gebruiken, of de onmogelijkheid van Mario Kart 64 om ghosts op te slaan omdat het originele spel daar een Memory Pak voor gebruikte (waar met een beetje moeite vast ook wel iets op gevonden had kunnen worden)).

            /   Beantwoorden  / 
        2. berend jan

          Ze hebben wel waverace aangepast door er alle reclame borden uit te halen met KAWASAKI erop…
          En hebben ze niet kid icarus aangepast omdat er een tegenwoordig verboden wachtwoord instond ???
          .
          Voro de rest willen ze het “autentieke” gevoel geven… Zelf zie ik graag een betere emulator waarmee ik online kan spelen en wat filters kan aanbrengen over die pixelbrij die tegenwoordig NES spellen zijn op een HD scherm…

            /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Dit is met voorsprong het beste mario spel ooit inderdaad, mario 3 roept bij mij altijd de meetse nostalgische gevoelens op maar dit spel heeft zoveel nieuwe dingen aan platformen gebracht dat ik me er echt uren en uren mee vermaakt heb. Raargenoeg pakt de DS versie me dan weer helemaal niet. Terwijl ik de GBA versie helemaal stukheb gespeeld (en inderdaad een sure hit op vakanties)…
    .
    Waarom de DS versie me dan niet grijpt snap ik niet… vrolijke muziekjes hoor daar wordt je nu echt vrolijk van zo op de vroege morgen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Zeruda

    Wauw… ik herinner me deze muziek nog. Ik heb Yoshi’s Island niet meer gespeeld sinds ik vijf ben (ben nu vijftien). Misschien moet ik kijken of mijn vader zijn oude SNES nog steeds heeft =)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      hij is ook en makkelijker/goedkoper op de GBA te koop de SNES carts zijn nogal prijzig 2e hands dacht ik aangezien het een redelijke cult hit was :)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.