Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika


Rock Band komt naar de Wii. Dat was eigenlijk al bekend, maar gisteren kondigden EA en Harmonix het nieuwtje officieel aan. Alle partijen hebben grote verwachtingen van deze versie.

"Het succes van de Wii onder casual én core gamers van alle leeftijden zorgt dat dit het ideale platform is voor de 'cross-generational appeal' van de muziek in Rock Band," zegt Bob Picunko, Vice President of Electronic Games and Interactive Products, MTV.

Steve Singer, licensing VP from Nintendo, voegt er enthousiast aan toe: "De sociale interactie en de verslavende werking van Rock Band is een perfecte match voor de Wii, het wordt ongetwijfeld een spel waar de hele familie plezier aan beleeft!"

Inmiddels heeft Harmonix ook bevestigd dat de instrumenten geen gebruik maken van de Wii Remote (de gitaar-controller van Guitar Hero III doet dat wel, vandaar de vraag). En, een beetje teleurstellend, dat Wii-bezitters geen nieuwe liedjes kunnen downloaden.

Rock Band Wii is vanaf 22 juni te koop in Amerika voor de prijs van $169,99.

Zie ook:
- Maak ruimte in je kamer: Rock Band ook naar Wii
- Guitar Hero DS, toch met speciale controller

Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Eigen liedjes schrijven in Guitar Hero IV
Lees ook:Maak ruimte in je kamer: Rock Band ook naar Wii
Lees ook:Ontwikkelaar dumpt Guitar Hero controllers in een vulkaan
Lees ook:Opvolger Guitar Hero heet Rock Band

Eén reactie op “Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika

  1. MetroidPrime

    Ik ben enorm teleurgesteld, EA neemt de Wii weer eens niet serieus. In plaats van een fatsoenlijke versie, krijgen wij een slechte poort van de PS2 versie. Wii bezitters krijgen dus geen online en geen DLC en daar is geen goed excuus voor. Guitar Hero 3 had online, dus dat is geen probleem en in Japan zijn net de eerste spellen met DLC ondersteuning uitgebracht voor de Wii. Ik vraag mij af of ik nog wel in Rock Band geïntresseerd zal zijn tegen de tijd dat het spel hier uit komt. Dan zal Guitar Hero 4 vast allang al weer uit zijn met zowel online multiplayer als DLC.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.