Mario’s haarkleur, de moeder van Bowser Jr. en andere Nintendo-mysteries


“Our current story is that the seven Koopalings are not Bowser’s children. Bowser’s only child is Bowser Jr., and we do not know who the mother is.”

Wacht, wat? Dus Larry, Morton, Wendy, Iggy, Ludwig, Lemmy en Roy zijn nu officieel géén kinderen meer van Bowser? Dat is een interessant stukje geschiedsvervalsing. Zoals je ziet aan de ingescande Super Mario Bros. 3-handleiding dacht Bowser in 1988 nog wel dat hij de vader was. Heeft zijn vriendin (wie dat ook is) hem indertijd bedrogen met een andere draak? Nu is de verhaallijn van de Mario-serie gelukkig niet zo boeiend dat iemand hier echt van zal wakker liggen, maar een beetje nieuwsgierig ben ik wel. Waarom vond Nintendo het überhaupt nodig om in Super Mario Sunshine het personage Bowser Jr. te introduceren? Was het niet eenvoudiger geweest om Isle Delfino gewoon te laten terroriseren door de Koopalings?

Shigeru Miyamoto deed de onthulling in dit grappige interview met het tijdschrift GameInformer. De vragen gaan nu eens niet over de Wii U of de Vitality Sensor, maar over prangende kwesties als “Waarom blijft Mario een loodgieter terwijl hij in Dr. Mario een doktersdiploma had?”, “Hoe kan het dat zijn haar bruin is maar zijn snor zwart?” en “Waarom gaat hij ieder jaar vriendschappelijk karten en tennissen met de ontvoerder van zijn vriendin?” (De antwoorden: hij was niet echt een dokter, dat is ontstaan uit een technische kwestie en Miyamoto ziet de personages als acteurs die in ieder spel een andere rol kunnen spelen).

[g.forum]

Lees ook:Filmpje New Super Mario Bros Wii
Lees ook:Miyamoto beantwoordt al je Mario-vragen
Lees ook:Japanse Super Mario Galaxy intro
Lees ook:Schokkend: Shigeru Miyamoto werkt aan Super Mario Bros. voor de 3DS
Lees ook:Nieuwe Super Paper Mario screenshots

4 reacties op “Mario’s haarkleur, de moeder van Bowser Jr. en andere Nintendo-mysteries

  1. The Dude

    Ik denk dat elk kind het product is van een andere relatie. Wendy O. Koopa is duidelijk verwekt door Birdo. Ze hebben allebei een strik en een ‘O’ achter hun naam. Best kinky van mevrouw Koopa, om met een cross-dressing dino het bed in te duiken!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Das

      Volgens de zelfde argumentatie zou het de buitenechtelijke dochter van Daisy Duck kunnen zijn

        /   Beantwoorden  / 
      1. The Dude

        Nope, Daisy Duck is een dame net als mevrouw Koopa, dus daar kan geen kind uit voortkomen. Birdo daarentegen is een gozer (met een strik op z’n hoofd). En Daisy heet niet ‘DaisyO Duck’ ;)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Das

          Hahaha, als ik had geweten een inhoudelijke reactie te krijgen dan had ik er wat meer moeite in gestoken. Ik doelde vooral op de ‘y’ achter beide namen en de roze strik natuurlijk. En dat moet er een meneer Koopa zijn natuurlijk. Maar ik geef toe dat jouw idee aannemelijker is :P

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.