Op avontuur in Dark Souls II – deel 2

darksoulsii2
Heel even overweeg ik om overnieuw te beginnen. Ik dwaal al een uur zonder zwaard door Dark Souls II en nergens ligt een ander wapen. Maar From Software zal toch niet echt een onspeelbaar personage in hun spel hebben gestopt? In een laatste wanhoopspoging besluit ik iemand aan te vallen met het gebroken gebroken zwaard. Als ik lang genoeg blijf hakken zal hij uiteindelijk wel doodgaan, toch?

Het duurt een eeuwigheid. Dit zijn waarschijnlijk de minst gevaarlijke vijanden in het hele spel, maar met iedere aanval schaaf ik hooguit een halve milimeter van zijn levensbalk. Het voelt alsof ik die arme soldaat langzaam aan het doodkietelen ben.

Maar dan gebeurt het: de soldaat gaat dood en als hij neervalt verschijnt er naast zijn lichaam een blauwe rookpluim. Het Dark Souls-symbool voor “hier ligt een voorwerp”. Ik raap het op en het blijkt zowaar een nieuw wapen. Een dolk, nauwelijks groter dan een aardappelschilmesje, maar alles is beter dan dat vervloekte gebroken gebroken zwaard.

Vanaf dan gaat het snel. Met de dolk dring ik dieper door in het Forest of Fallen Giants en uiteindelijk laat een van de vijanden een roestig zwaard vallen. Dat stelt ook niet veel voor, maar het is net krachtig genoeg om de grote ridder te verslaan waar ik tot dan toe steeds met een grote boog omheen liep. (Niet echt een eindbaas, maar gewoon een extra sterke vijand). Die overwinning levert mij het Heide Knight Sword op: een lekker groot zwaard dat bij iedere aanval ook nog een elektrische schok afgeeft. Laat de rest van het spel nu maar beginnen!

[g.forum]

Lees ook:Unannounced is een platformer én een puzzlegame
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls II – deel 3
Lees ook:Henry Hatsworth’s Puzzelavontuur – sinds wanneer maakt EA zulke goede platformspellen?
Lees ook:Sonic and the Black Knight plaatjes – het is Sonic met een groot zwaard
Lees ook:Zelda Twilight Princess filmpje. Kippen nog steeds niet veilig.

3 reacties op “Op avontuur in Dark Souls II – deel 2

  1. DaVinkie

    Heide’s Knight Sword is een top wapen, probeer die zeker te upgraden. Tof dat je dit doet trouwens, ik vond Dark Souls II een erg leuke ervaring.

    Nog een paar tips: Bewaar je human effigies totdat je weet dat je er één kan missen. Om je undeadvorm draagbaarder te maken raad ik je aan een omweggetje te nemen langs Heide’s Tower of Flame. Dat is te bereiken via Majula. Daar ligt de Ring of Binding die als je dood gaat je HP maar laat zakken tot 75% procent van je maximale leven in plaats van 50%!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      In de eerste Dark Souls had ik op het einde nog iets van 20 humanities op voorraad. Ik ben nogal zuinig aangelegd denk ik, dus ik heb hier ook nog steeds geen human effigies gebruikt.

      Die ring klinkt wel erg nuttig. Zodra de route naar die toren vrijkomt wordt dat mijn eerste prioriteit. Bedankt voor de tip! (Ik had uit de previews trouwens begrepen dat je levensbalk steeds een stukje zou krimpen als je doodging, maar daar merk ik weinig van. Volgens mij blijft hij stabiel hangen op 50%. Is dat gepatcht ofzo?)

        /   Beantwoorden  / 
      1. G.Tom

        Ik dacht dat je eerst naar 90%, dan naar 80, enzovoort gaat, en dat 50% je minimum is, net als in Demon’s Souls.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.