Kijk dit: eerste trailer Grand Theft Auto 5


Ontwikkelaar Rockstar onthult de eerste trailer van hun Grand Theft Auto 5. Tegenvallen doet deze serie eigenlijk nooit, maar toch is het altijd weer een spannend moment. In welke stad en in welk jaar zou het zich deze keer afspelen? Is Rockstar er weer in geslaagd een unieke invalshoek te vinden? En hoe zit het met het gerucht dat de hoofdrolspeler een vrouw zou zijn? Dit zijn de details die mij opvielen:

  • V speelt zich opnieuw af in San Andreas – de fictieve staat die is gebaseerd op de westkust van Amerika.
  • De economische crisis heeft ook toegeslagen in Grand Theft Auto. Winkels gaan failliet, huizen worden in beslag genomen en onder een viaduct verrijst een tentenkamp. Wordt GTA V dan het eerste spel waarin gamers wraak mogen nemen op hebzuchtige bankiers?
  • Aan zijn stem te horen is de hoofdrolspeler geen vrouw, maar de trailer maakt ook niet duidelijk wie hij dan wel is. De brave huisvader in de Bill Cosby sweater? Eén van de overvallers in het blauwe bestelbusje? De boze zakenman die uitkijkt over de stad? Rockstar houdt ons nog even in spanning.
  • En heeft hij echt al kinderen, of bedoelt de voice-over alleen dat hij naar Los Santos is verhuisd om een gezin te stichten? Een gelukkig getrouwde hoofdrolspeler zou wat mij betreft een interessante afwisseling zijn.
  • Jetski’s! Vliegtuigen! Straaljagers! Zeppelins! Het lijkt erop dat Grand Theft Auto na het relatief brave GTA IV eindelijk weer een paar maffe voertuigen bevat.
  • Aan het begin van de trailer (0:06) is te zien hoe iemand zijn hond uitlaat op het strand. De eerste GTA met huisdieren? Ik ging er altijd vanuit dat Rockstar expres geen dieren en kleine kinderen in hun spel stopte omdat het er zo akelig uit zou zien als die worden neergeschoten of aangereden. Als er echt honden in het spel zitten, ben ik beniewd hoe GTA V dat oplost.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Grand Theft Auto IV in New York
Lees ook:Nieuwe trailer van Grand Theft Auto IV!
Lees ook:Everyone’s A Rat! De laatste GTA IV trailer
Lees ook:Zie Grand Theft Auto: Chinatown Wars in beweging
Lees ook:Jeremy St. Ives’ rondleiding door Liberty City

6 reacties op “Kijk dit: eerste trailer Grand Theft Auto 5

  1. Denniskuhh

    in red dead redemption zaten toch netzogoed honden, en dat hadden ze ook goedgenoeg opgelost, verder een super game om naar uit te kijken

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ultimate War

    Ik kijk er echt naar uit. Ziet er zeker mooi uit.
    Ik heb net de PS3, dus dan kan ik er meteen leuke games bij kopen :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Little-juultje

    beter als saints row 3??? heb saints row al uitgespeeld maar is wel vette game

      /   Beantwoorden  / 
  4. games

    volgens mij wordt gta5 gewoon de vetste game van het jaar.
    saints row vond ik persoonlijk wat tegen vallen het is niet echt iets opbouwen als in 2. dit zijn meer losse missie en je heb heel erg snel vette huizen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.