Sparkster/Rocket Knight ReBirth! …maar dan voor XBLA en PSN


Konami gaat vrolijk verder met het reanimeren van oude franchises (Gradius! Contra! Castlevania!) en onthult deze week een nieuwe 2D Rocket Knight. Deze keer niet als ReBirth-spel voor WiiWare, maar als een volwaardig downloadbaar vervolg op Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Rocket Knight is één van Konami’s minder bekende series (afhankelijk van welke spelcomputer je vroeger bezat ken je hem misschien ook als Sparkster), maar zoals producer Tomm Hulett treffend opmerkt op 1up: “The funny thing about Rocket Knight is that when you look for information on the Internet — if you can find it — you never see anything bad about him. The people who played the games and remember Sparkster really love him.” En zo is het maar net. Ik weet nog niet zo goed wat ik van de nieuwe graphics moet vinden – het maakt een wat onoverzichtelijke eerste indruk – maar ik veerde wel meteen overeind toen ik het nieuws las. Ik ben dus zo iemand die Sparkster vroeger heeft gespeeld en ook ik kijk nu reikhalzend uit naar dit nieuwe avontuur. Naast zijn zwaard (waarmee hij kon slaan en schieten) viel Sparkster vooral op door zijn jetpack. Je hield de springknop een paar tellen ingedrukt en zodra je losliet schoot hij als een raket door de lucht. Wat het nieuwe spel veelbelovend maakt is dat Konami uitgerekend dat aspect wil uitdiepen. Zo is de camera expres wat verder uitgezoomd voor meer overzicht tijdens alle jetpack-stunts die Sparkster in zijn nieuwe avontuur gaat uithalen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Later deze week de eerste trailer!


Directe Link

Sparkster (SNES)

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuwe filmpjes Rocket Knight (PSN/XBLA)
Lees ook:Eerste trailer nieuwe Rocket Knight
Lees ook:Jett Rocket, een 3D platformspel voor WiiWare
Lees ook:Volgende week gratis DLC voor Shovel Knight
Lees ook:Contra 4 boxart/releasedate

2 reacties op “Sparkster/Rocket Knight ReBirth! …maar dan voor XBLA en PSN

  1. benny

    Ik snapte 15 geleden al niet wat hier zo speciaal aan is, en ik zie het nog steeds niet. Na het zien van dit filmpje denk ik nog steeds aan Rainbow Bell Adventures icm met Sonic, waarom weet ik ook niet.

    En is dit niet dat spel dat wanneer je hem uitspeelt op Hard mode, dat er dan een Crazy mode inzit. Speel je Crazy mode uit, dan heb je Ultra Crazy, vervolgens Ultra Hard Crazy en ga zo maar door?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    @Rainbow Bell Adventures: dat spel was dan ook duidelijk geïnspireerd door Rocket Knight. :) Alleen was het jetpack daar – als ik me goed herinner – nog extremer omdat je hem al tijdens de lancering opnieuw kon chargen om op het hoogste punt NOG verder omhoog te schieten. Je kon zomaar vanuit het eerste level kilometers omhoog tussen de wolken vliegen. Uiteindelijk kwam je zelfs terecht in het heelal.
    .
    (Een ReBirth-versie van dat spel zou ook erg welkom zijn).
    .
    “En is dit niet dat spel dat wanneer je hem uitspeelt op Hard mode, dat er dan een Crazy mode inzit. Speel je Crazy mode uit, dan heb je Ultra Crazy, vervolgens Ultra Hard Crazy en ga zo maar door?”
    .
    Hm… dat herinner ik me eigenlijk niet. Zo ver ben ik waarschijnlijk nooit gegaan. ;) Klinkt wel gaaf. Een typische Konami-grap. De nieuwe versie krijgt waarschijnlijk een hardcore-stand waar je hem zoals vroeger in één keer met beperkte continues moet uitspelen, en daarnaast ook een moderne stand met oneindig veel levens, savegames en tussentijdse checkpoints.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.