Ontwikkelaars demonstreren hun nieuwste grafische engines

Op de Game Developers Conference stikt het van de ontwikkelaars, en dus reist iedereen deze week naar San Francisco om zijn nieuwste grafische engine aan de man te brengen. Meestal met onwaarschijnlijk mooie filmpjes die ‘in real time’ laten zien waar de engine toe in staat is. Zijn zulke filmpjes betrouwbaar? Ik hoop het! Bekijk hieronder eerst Crytek’s CryENGINE 3 en wees onder de indruk. Op het eerste gezicht is het misschien niet opvallend veel mooier dan CryENGINE 2 (Crysis Warhead), maar ENGINE 3 is geoptimaliseerd voor Xbox 360 en PlayStation 3. Zulke mooie bossen heb ik op die twee consoles nog niet gezien.

PhyreEngine is een door Sony zelf ontwikkelde engine die ontwikkelaars moet helpen op een makkelijke manier de rekenkracht van de PlayStation 3 te benutten. De demo komt na al het geweld van de CryEngine een beetje gewoontjes over, maar toch zit die kathedraal vol indrukwekkende details. Bijzonder aan de PhyreEngine is ook dat Sony hem gratis beschikbaar stelt aan PlayStation-ontwikkelaars. Flower is een recent spel dat daar volgens de presentator gebruik van maakte.

Tot slot demonstreert Volition nog even de Geo-Mod 2.0 engine die wordt gebruikt voor Red Faction: Guerilla. De nadruk lag hier niet op het zo mooi mogelijk maken van de graphics, maar meer op het zo verwoestbaar mogelijk maken van de omgevingen. En dat is in een schietspel als Red Faction misschien nog wel veel meer waard. Indrukwekkend!

[games.blog forum]

Lees ook:Je eerste wiebelige onscherpe blik op Crysis 2
Lees ook:Eerste trailer Uncharted 3: Drake’s Deception
Lees ook:Kijk dit: schattig horrorspel Scarygirl komt naar PSN, XBLA en pc
Lees ook:Zo zou Crash Bandicoot eruitzien op de CryENGINE
Lees ook:This is living – de trailer

11 reacties op “Ontwikkelaars demonstreren hun nieuwste grafische engines

  1. anne

    wow, heb je al gezien hoe mooi dat water is?:D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Aapje

    ik vind water ook lekker, heb je minimaal 1,5 liter nodig per dag

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels

    Over een paar jaar lachen we weer om dit soort graphics. xD

      /   Beantwoorden  / 
  4. Niels (andere;))

    Nou, ik denk het niet hoor. De graphics komen echt steeds dichter bij fotorealisme :O Soms eng hoe mooi die cryengine eruit ziet

      /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Nee, ik denk dat eerste Niels gelijk heeft. Hoewel… lachwekkend zullen deze graphics misschien niet worden, maar uiteindelijk wel verouderd. Het realisme wordt nu nog bereikt met allerlei slimme trucages en filters. De volgende stap (als de hardware er aan toe is) zal ongetwijfeld zijn om steeds meer dingen echt op te bouwen. De groeven op een boomstam, het reliëf op een stenen muur, allemaal opgebouwd uit tastbare polygonen. We zitten nu ook nog heel erg in een tijdperk waarin er nog heel erg op de beelden wordt gelet. Voor veel spellen is het bijna een verkoopargument opzich. :p Ik denk dat graphics pas ‘realistisch genoeg’ zijn op het moment dat niemand er meer bij stilstaat.

      /   Beantwoorden  / 
  6. kiara

    als die clip bekijk met dat water dan wil ik er gewoon zelf in! :p
    dat water wooow echt mooi! :o

      /   Beantwoorden  / 
  7. Erik

    Ik zie dat ik niet de enige ben met een waterfetish in videogames. ;) Altijd één van de eerste dingen waar ik op let. Mijn favoriete digitale water tot nu toe zat in Super Mario Sunshine. Van een afstandje glinsterde het al schitterend, maar vooral als je de camera onder water duwde kwamen de rimpelingen op de graphics griezelig echt over. Ik vond het alleen jammer dat er geen waterdruppels achterbleven op de lens (in geen enkel spel eigenlijk), dat had het helemaal áf gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      De (inmiddels achterhaalde) watereffecten in Waverace 64 en meer recent Uncharted, maakten op mij ook erg veel indruk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. berend jan

        ik ben in mario sunshine (shine GET) heel vaak in het water geplonst omdat het er zo absurt mooi uitzag… Maar waverace was ook erg mooi inderdaad ik zal dat spel eens weer spelen op mijn aftanse N64

          /   Beantwoorden  / 
    2. kiara

      Ik vind spelletjes waar je met mooi water kunt duiken enzo heel erg leuk! gewoon al bij mario galaxy bij die waterwereldje met die pinguins enzo…mijn broer werd er gek van hoeveel keer ik dat opnieuw speelde :p (endless ocean is ook mooi!) <3

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.