Tool’s unieke podium in Guitar Hero: World Tour


Leuk filmpje dat vooral de Tool-fans onder ons – *steekt hand omhoog* – zullen waarderen. De eigenwijze rockband heeft Activision eindelijk toestemming verleend om hun muziek te gebruiken in een nieuwe versie van Guitar Hero (Guitar Hero: World Tour – vanaf deze maand te koop in Amerika), maar alleen onder hun eigen voorwaarden. Omdat Tool draait 'om de muziek en niet om de muzikanten' wilden de bandleden ook niet zichtbaar zijn als digitale versies van zichzelf. Activision kreeg alleen toestemming als Tool's vaste kunstenaar Alex Grey een speciale venue mocht ontwerpen waarin geen muzikanten zichtbaar zouden zijn. Het eindresultaat is te zien in dit filmpje. Het bevat minstens net zoveel psychedelische oogballen en zwevende gezichten als de gemiddelde Tool-albumhoes.

De drie Tool-songs in Guitar Hero: World Tour zijn overigens:

- Parabola
- Schism
- Vicarious

Zie ook:
- LittleBigPlanet komt over twee weken
- Fable II's horizontale boxart

[games.blog forum]

Lees ook:Chad Smith achter Guitar Hero’s drumstel
Lees ook:Geen retrogame-tributes meer in LittleBigPlanet en Guitar Hero
Lees ook:Guitar Hero gaat multiplatform
Lees ook:Rock Band en Guitar Hero vechten om Beatles songs
Lees ook:Video: God of War II themesong in Guitar Hero III

6 reacties op “Tool’s unieke podium in Guitar Hero: World Tour

  1. Shitbull55

    Dit is toch veel vetter dan die 3d poppetjes?
    Eigenlijk zou elke band dit moeten doen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Ik vind het ook erg leuk, van mij mogen alle bands eisen gaan stellen, maar ik ben benieuwd wat mensen die niet van Tool houden er van vinden. Ik kan me voorstellen dat het door hen misschien als storend wordt ervaren?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gulzt

    @Erik ik vind het als niet-toolfan een erg tof idee. Die virtuele band op de achtergrond heb ik nooit echt belangrijk gevonden. Ik sluit me aan bij Shitbull dat ze dat best allemaal zouden mogen doen!

    De reden vind wel opmerkelijk. Het gaat niet om de mensen? Als ze optreden krijgen we ze toch ook te zien, of draaien ze dan ook op een beamer kunst af?

    Dat zou een hele artistieke manier zijn om te zeggen dat je eigenlijk camera schuw bent. Maar goed, dat idee maken ze gelijk ongedaan door op de camera deze aankondiging te doen.

    Of was het een look-a-like stand-in van een toolgitarist ? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Nee dat was hem echt. ;) En tja, tijdens optredens hebben ze natuurlijk weinig keus, dan moeten ze zelf ook wel zichtbaar zijn (hoewel er inderdaad vaak projecties worden afgespeeld op een groot doek). Maar in geen enkele Tool-CD staat een bandfoto en ze komen ook nooit zelf in beedl tijdens hun videoclips. En wat je daar ook van vindt, het is in ieder geval niet zomaar een spontane ingeving, ze zijn al hun hele carrière lastig. ;)

    In Singstar wordt op de achtergrond gewoon de videoclip afgespeeld van het liedje wat je moet zingen. Misschien is dat ook voor Guitar Hero een goedkope manier om de beelden wat beter af te stemmen op de muziek. Ik gok dat de meeste rockbands het niet genoeg kan schelen om speciaal voor het computerspel iets cools te laten ontwerpen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Pauly Wauly

    ok leuk :D hehe ik ben ook een niet echt tool fan, maar vind het wel pimp eigenlijk geeft ook lekkere afwisseling met die band poppetjes video’s.

    zeg wanneer komt die nieuwe gitaar held dan in nederland/zwitserland uit? zeg maar europa :D . en wat mag die band pack dan wel niet kosten ?.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Koen

    Hij komt hier 7 november uit en kost €200,- voor de game + gitaar + drums + microfoon. Je kan ‘m ook kopen zonder instrumenten voor €60,- of met gitaar voor €90,-.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.