Microsoft niet eens met conclusie van Kassa


Afgelopen zaterdag leek het er even op dat Kassa een mooie overwinning behaalde op Microsoft dankzij het "Als gevolg van regelmatig gebruik is het mogelijk dat er krassen op discs kunnen ontstaan"-citaat, maar Microsoft ziet dat zelf toch iets anders.

Thijs van Doorn, product- en marketingmanager Xbox spreekt zelfs tegen dat Microsoft ook maar iets heeft toegegeven. Zorgvuldig lezen om zijn citaat goed te begrijpen. Als je niet oppast lijkt het net of er staat dat er ook nog een andere Xbox bestaat dan die van Microsoft:

"Het regelmatig gebruik slaat op de disk. Het is, denk ik, iedereen bekend dat als je schijven veelvuldig gebruikt deze kunnen krassen. Er is vooralsnog geen sluitend bewijs dat onze consoles deze krassen veroorzaken. Uit de test van Kassa blijkt dat het om een bepaalde console gaat. Als iemand na het lezen van ons statement de conclusie trekt dat het de 360 is die krassen veroorzaakt, kan ik melden dat het niet de onze is."

De reden dat Microsoft, alweer, niet bij Kassa aanwezig was om te reageren is volgens Van Doorn dat Kassa weliswaar de consoles die gebruikt zijn tijdens de test (waarbij stabiel geplaatste Xbox 360's wel degelijk krassen veroorzaakten) naar Microsoft heeft opgestuurd, maar nog niet de beschadigde schijfjes. "Omdat wij nog niet alle informatie hadden, heeft Microsoft ervoor gekozen om niet direct bij Kassa te reageren. Er is wel een persstatement uitgegaan."

De volledige persstatement waar Kassa uit citeerde zag er overigens als volgt uit:

Aangezien we niet betrokken zijn geweest bij het experiment van Kassa en weinig inzicht hebben in de methoden die zijn toegepast, is het niet mogelijk in detail te reageren op de bevindingen. Als gevolg van regelmatig gebruik is het mogelijk dat er krassen op discs kunnen ontstaan. Echter, wij hebben geen indicatie dat de bevindingen uit de test van Kassa zich op grote schaal voordoen. Uiteraard is het belangrijk voor ons dat onze klanten de best mogelijke game-ervaring hebben en deze testresultaten nemen we dus zeer serieus. Xbox-bezitters die menen dat hun discs op dezelfde manier zijn bekrast als aangegeven door Kassa, kunnen het beste contact met ons opnemen. We zullen dan de console onderzoeken en indien nodig repareren naar volledig werkende staat. Bovendien zullen wij de Xbox-bezitters informeren hoe zij vervangende discs kunnen verkrijgen, mochten zij die nodig hebben.

Bron: Muziek en Beeld

Zie ook:
- Microsoft vervangt beschadigde Xbox-spellen
- Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 "flauw"
- Je Xbox 360 veroorzaakt krassen? Bel Kassa!
- Kassa vs. Microsoft

Lees ook:Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 “flauw”
Lees ook:Kassa onderneemt actie tegen Microsoft
Lees ook:Je Xbox 360 veroorzaakt krassen? Bel Kassa!
Lees ook:Kassa vs. Microsoft
Lees ook:Microsoft vervangt beschadigde Xbox-spellen

7 reacties op “Microsoft niet eens met conclusie van Kassa

  1. Henk

    Microsoft is een zielig bedrijf!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mono

    Best wel eng en naar om nu weer te gaan ontkennen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Wat een onzin. Het hele voordeel van CD en DVD formaten is dat het schijfje geen wrijving ondervind van de onderdelen van de speler, in tegenstelling tot bij VHS, cassettebandjes en grammofoonplaten. Doordat er geen wrijving is, slijt de CD of DVD niet en bij normaal gebruik kunnen er daardoor ook helemaal geen krassen ontstaan.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jacques

    Tjongejonge, hoe lang bestaat het formaat CD/DVD al, hoveel spelers zijn er die krassen veroorzaken, kom op Microsoft geef je fouten nou eens een keertje toe en stop met die arrogantie!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Marcel

    “Het is, denk ik, iedereen bekend dat als je schijven veelvuldig gebruikt deze kunnen krassen.”

    Ai, dan mag ik wel gaan uitkijken dat mijn Wii, Gamecube, PS2, cd-speler, DVD-rom en brander niet ook binnenkort mijn cd’s en dvd’s gaan bekrassen….

    Oftwel, nog nooit meegemaakt dat welk apparaat dan ook krassen maakt op mijn cd’s.

    “Uit de test van Kassa blijkt dat het om een bepaalde console gaat. Als iemand na het lezen van ons statement de conclusie trekt dat het de 360 is die krassen veroorzaakt, kan ik melden dat het niet de onze is.”

    Euhh, wartaal wat mij betreft….

      /   Beantwoorden  / 
  6. erwin

    Voor het volk hierboven. Misschien dat MS bij gebruik niet alleen het apparaat bedoelt maar ook de doosjes,opslag en hanteren? Dat hoort ook bij veelvuldig gebruik namelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Spaak

    Voor edwin hierboven: mijn definitie voor gebruikerskrasjes is echt iets totaal anders dan de perfect ronde groeven die door deze ondeugelijke apparaten geproduceerd worden…….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.