Sony mag huilen, DMC4 niet langer exclusief


Capcom shockeert vandaag de wereld (okee de games wereld) door aan te kondigen dat het langverwachte Devil May Cry 4 in feite een multiplatform titel wordt. Het spel zal gelijktijdig uitgebracht worden op de Playstation 3 en de Xbox 360, later volgt ook nog een PC-versie.

Het nieuws is vooral opvallend omdat de Devil May Cry serie is ontstaan op de Playstation 2 en daar ook altijd exclusief op is gebleven. Het voelde lange tijd aan als een onderdeel van het “Playstation gevoel”, maar die dagen lijken nu definitief voorbij.

Uit het persbericht:

Iedere versie van het spel wordt geoptimaliseerd om om de kracht van het systeem waarop het draait volledig te benutten. Dit leidt tot een adembenemende visuele en gameplay belevenis. Devil May Cry 4 wordt gelijktijdig uitgebracht voor de PS3 en Xbox 360 spelcomputers.

‘Capcom’s doel is om haar spellen beschikbaar te maken voor een zo breed mogelijk publiek, en wil daarvoor zoveel mogelijk verschillende platformen benutten,’ aldus Mark Beaumont, vice president van Capcom in Amerika en Europa. ‘Deze aankondiging betekent dat PS3-, Xbox 360- en PC-bezitters wereldwijd kunnen genieten van het nieuwste deel in één van Capcom’s belangrijkste series.’

Bron: Next Gen

Zie ook:
- Kijk! Ratchet & Clank Future trailer
- Sony ziet PS3 als de Mercedes onder de spelcomputers

Lees ook:Dead Rising het begin van een nieuwe franchise
Lees ook:Capcom niet onder de indruk van online petitie
Lees ook:Dead Rising, Lost Planet niet naar PS3
Lees ook:Playdead: Limbo niet naar pc en PlayStation 3
Lees ook:De $20.000.000 campagne voor Lost Planet

4 reacties op “Sony mag huilen, DMC4 niet langer exclusief

  1. Marcel

    Ik denk dat je dit steeds meer gaat zien, voornamelijk door de hoge ontwikkelingskosten van PS3 / Xbox 360 spellen. Op deze manier kunnen ze hun opbrengsten maximaliseren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Dat denk ik ook. Phil Harrison heeft aangegeven dat hij er begrip voor heeft en dat hij verwacht dat de PS3 vanzelf weer meer exclusives krijgt naarmate de userbase groeit… maar waarom zou een bedrijf als Capcom zo’n keuze willen maken? Ik gok ook dat de multiplatform-aanpak ze uitstekend bevalt en dat ze hem vaker zullen gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. LOOBUB

    beetje sony heeft er geen geld voor over dus gaat ie ook of helemaal naar de xbox360

    dom dom dom

      /   Beantwoorden  / 
  4. stijn

    En de Wii is weer niet geschikt genoeg… typisch

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.