Consoles spelen geen grote rol in de HD-race


Wie had dat kunnen denken? In een interview met muziek en Beeld heeft Microsoft’s Robbie Bach laten weten dat in zijn visie de spelcomputers geen grote rol zullen spelen in de High Definition strijd tussen Blu-ray en HD-DVD. Bach (wiens Xbox360 tussen twee haakjes niet standaard is uitgerust met een HD-DVD speler): "Het belangrijkste van een console is dat je er mee kunt gamen."
Ondertussen heeft Sony in het verleden amper geprobeerd te verhullen dat zij daar heel anders tegenaan kijken. Hun Playstation 3 moet als een soort paard van Troje het Blu-ray formaat de huiskamers binnen sluizen.

Een grote vergissing volgens Bach: "Als je naar het prijspunt van de PlayStation3 kijkt, dan kun je ervan uitgaan dat de consument hier extra voor moet betalen. Het is maar de vraag of men hier op zit te wachten."

En: "De HD-markt richt zich nu en in de nabije toekomst vooral op de zogenaamde early adopters. Ik weet zeker dat dit segment zich langzamer ontwikkelt dan dat van de dvd. De stap van vhs naar dvd was gigantisch. De stap van dvd naar HD is groot maar niet gigantisch."

Een opvallend conservatief standpunt van Microsoft dus. Maar Robbie was sowieso in een conservatieve bui die dag. Zo wist hij over digitale distributie te zeggen: "Met de trailers en videoclips die worden aangeboden via Marketplace laten we zien dat het op dit moment al mogelijk is. Een probleem waar je tegenaan loopt als je dit op grote schaal wilt toepassen, is het volume van de harde schijf die in de 360 zit. Als je alle content in high definition wilt aanbieden, dan is de harde schijf snel vol. Sony heeft met de PS3 hetzelfde ruimteprobleem, al werken zij met een grotere harde schijf. Ik zie digitale distributie op de Xbox 360 van bijvoorbeeld films niet op korte termijn gebeuren."

En tenslotte over de magische tien miljoen grens die de Xbox360 nog dit jaar hoop te overschrijden: "Met de 10 miljoengrens hebben wij het over verkochte units. Als er wereldwijd 10 miljoen 360′s zijn verkocht, dan creëert dat voor ons een grote kans. Uitgevers zullen dan al hun games op de Xbox 360 uitbrengen. Daarna beslissen ze hoeveel PS3- en Wii-titels ze in de markt gaan zetten."

Bron: Muziek en Beeld

Lees ook:Playstation 3 wordt standaard verkocht met de 60GB harde schijf
Lees ook:Xbox 360 prijsdaling: €199,95 / €299,95 / €399,95
Lees ook:Gratis 512MB memory card of goedkope harddrive voor Xbox 360 Core en Arcade
Lees ook:Xbox 360 Elite officieel aangekondigd
Lees ook:PS3 games vereisen harde schijf, gratis online service bevestigd

5 reacties op “Consoles spelen geen grote rol in de HD-race

  1. MitchR

    Als dat zo is, dan moet microsoft zich helemaal niet richten op een externe drive, aangezien het niet bepalend is, en dus een verliespost.

    Uiteraard kan alleen iemand van MS dit roepen, aangezien ze hun eigen standpunt moeten veiligstellen

      /   Beantwoorden  / 
  2. ivo

    microsoft moet alteid zijken dat de playstation 3 zo slecht is

      /   Beantwoorden  / 
  3. danny

    microsoft zeikt PS3 helemaal niet af.Hij praatte in niemands voordeel.Hij noemde alleen maar de feiten.
    En het is een feit dat een developer meer kiest voor een console dat meer is verkocht.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Thetrue

    Danny onzin hij kijkt allen maar vanuit hun standpunt en verdedigd hun standpunt en zegt dat Sony het verkeerd aanpakt.
    Dat moet eerst nog maar eens blijken, dat weten we pas als de PS3 op de markt is. Hij zegt nu dat hun HDD te klein is; die van Sony is 4 keer zo groot, (in de duurdere versie) maar daar gaat het niet om. Als ze echt games willen gaan aanbieden in 1080P dan mag hij zich eens ook zorgen gaan maken over de drager ze gebruiken.

    De demo van Lair op de TGS weegt maar liefst 4 gig.

    Verder vergeet hij als hij zegt dat de devs eerst games maken voor de 360 en dan kijken of ze er nog wat maken voor de PS3 en de Wii, een ding, Microsoft is nu alleen op de markt, en als Sony en Nintendo een jaar op de markt zijn zou het wel eens heelanders kunnen gaan uitzien.
    verder heeft Sony zeker 40 first en second developers microsoft ij lange na niet en Nintendo die maken meestal genoeg games voor hun eigen console.Zelf third party devs zijn al aan meer dan 100 PS3 games bezig.
    Microsoft is afhankelijker van third party devs als Sony en Nintendo dat zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  5. nico

    Denk zelf dat de PS3 wel iets is om blu-ray te promoten.Heb eerst ook een PS2 gekocht en later pas een DVD-speler.Heb zelfs vrienden die hierom zelfs een PS2 hebben gekocht voor de DVD speler en zo toch ook een spel console.

    Voor games en films in HD is een nieuwe driver noodzakelijk en de PS3 biedt dat.Deze man wil ons alleen overtuigen dat SONY onnodig een blu-ray speler gebruikt,maar weet wel zeker dat je als consument die 150 euro die je misschien extra betaalt dubbel en dwars terug krijgt in de toekomst.MS kijkt niet op lange termijn en dat ze weleens opbreken.

    De tijd zal het leren,maar ik zet me geld op SONY.Wat de nieuwe standraad wordt durf ik niet te zeggen.HD-DVD klinkt voor mensen wat overtuigender dan blu-ray,maar we zullen zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.