Microsoft: minder, maar wel betere games

"Ons doel voor deze generatie is om minder spellen te maken die stuk voor stuk wel beter zullen zijn. We hebben heel veel titels uitgebracht voor de eerste generatie Xbox. Het zijn er misschien wel 30 of 40 geweest, en dat is echt heel erg veel."

Het probleem dat Peter Moore hier beschrijft kwam ter sprake toen IGN hem vroeg waarom er nog helemaal geen MechAssault titel voor de Xbox360 is aangekondigd. Hoewel Microsoft heel hard in die serie geloofde en er ook heel veel geld in heeft gepompt, is het qua verkoopcijfers toch nooit geworden wat ze ervan gehoopt hadden. Daarom zijn er op dit moment dus nog helemaal geen plannen voor een nieuwe MechAssault game.
Microsoft kijkt feitelijk nog eens heel kritisch naar hun lopende franchises, en besluit dan pas welke er vervolgd zullen worden op de 360. Sequels op succesvolle games als Forza Motorsport, Halo en Fable komen er gegarandeerd en zijn veelal zelfs al in productie. En Project Gotham Racing is natuurlijk een voorbeeld van een bekende franchise die er direct vanaf de launch al bij was.

Maar voor minder succesvolle titels als MechAssault is de toekomst onzeker. Moore noemt ook het spel Crimson Skies als voorbeeld als een franchise waar Microsoft grootse plannen voor had, maar die om wat voor reden dan ook nooit is opgepikt door het grote publiek. Dus liever dan het risico nemen om op dat soort games nog een sequel te maken werkt Microsoft liever aan hele nieuwe franchises zoals Gears of War, Crackdown, Mass Effect en Too Human.

"We hebben inderdaad nog geen aankondigingen gedaan over de nieuwe Halo. Maar Bungie is er wel mee bezig, het is een hardwerkend groepje. Ik denk dat we zeker dit jaar, 2006, wel iets kunnen laten zien van waar Bungie mee bezig is. Ik ga hier geen specifieke data, tijden of evenementen noemen, maar het komt eraan. Halo is typisch zo’n titel die ons gaat helpen meer consoles te verkopen."

Bron: IGN

Zie ook:
- Xbox360 schaarste voorbij
- Het nieuwe speeltje van Rare, Viva Pinata
- Rockstar Ping Pong wordt budget-titel (vanaf 26 mei verkrijgbaar)
- Wie er als eerste 10 miljoen verkoopt wordt de grootste
- Gratis Sony muziek op Xbox Live
- Over de neuzen in Brothers In Arms 3

Lees ook:Gears of War vs. PS3
Lees ook:Halo: Reach spelbeelden
Lees ook:Een oude en een nieuwe Halo naar de Xbox 360
Lees ook:Halo Wars gameplay demonstratie
Lees ook:Video: Bungie’s mysterieuze nieuwe spel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.