Wachten tot we van Nintendo online mogen


Het zou me eigenlijk niet meer mogen verbazen, maar toch kan ik het nauwelijks geloven als Reggie zegt dat de Wii pas in het tweede kwartaal van 2007 echt online gaat. Dat wil zeggen met een online multiplayer game. En dat wil zeggen Pokémon Battle Revolution. En dat wil ook nog zeggen in Amerika. Wie weet hoeveel maanden wij arme Europeanen daar nog bij op mogen tellen.

En dat is, voor Nintendo, eigenlijk nog behoorlijk snel ook. Op de Nintendo DS duurde het een jaar (uitgekomen in november 2004, eerste online game in november 2005). Wat is dat toch met Nintendo en online gaming? Het voelt soms bijna alsof het met enige tegenzin wordt toegepast. Het komt altijd te laat, en het is altijd net even beperkter dan je eigenlijk zou willen.

Reggie: “De multiplayer komt eraan. Bij de Japanse launch is Pokémon Battle Revolution er zelfs al, en dat is nog maar het begin. In het eerste kwartaal van 2007 zullen we nog meer online titels aankondigen, en gedurende het tweede kwartaal kunnen [Amerikaanse] mensen zelf aan de slag met online multiplayer op de Wii.”

De president van Nintendo wist ook nog te vertellen dat Mario Kart voor hem de ultieme online game zou zijn. Ik ben blij dat een hooggeplaatste persoon binnen Nintendo daar ook zo over denkt. Misschien kan hij er dan ook op toezien dat het online gebeuren voor zijn ultieme game iets uitgebreider wordt dan in Mario Kart DS. Je weet wel Reggie, dat alle banen beschikbaar zijn bijvoorbeeld, en dat we wat meer keuzes hebben dan online racen tegen vreemden waar we niks tegen mogen zeggen en die we daarna nooit meer zullen tegenkomen. Even als Mario Kart liefhebbers onder elkaar, zou dat niet veel beter zijn?

Bron: PALGN

Zie ook:
- Grote nieuwe No More Heroes scans
- Eerste SSX Blur video
- Veel nieuwe Elebits screenshots
- Wario Ware: Smooth Moves, 9-Volt video

Lees ook:Mario Kart Wii’s downloadbare wedstrijden
Lees ook:Mario Kart watch! Wie heeft hem al?
Lees ook:New Super Mario Bros Wii gaat niet online
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Super Mario Kart in Japanse Virtual Console

2 reacties op “Wachten tot we van Nintendo online mogen

  1. denise

    véél beter zelfs, maar ik denk dat nintendo wel kan leren van haar fouten en het op de wii anders gaan doen, maar maar… mii is toch ook online ? ….

    oh ik snap het denk ik al het gaat alleen om online multi-player spellen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Elunar

    Tja Nintendo heeft altijd nogal terughoudend gedaan over alles dat ze kunnen toevoegen aan een spel. Ook bij het uitbrengen van spellen zelf. (zelda:tp uitstel, uitstel, uitstel)
    Volgens mij zijn ze nogal perfectionistisch.
    En hun visie gaat niet altijd zo goed samen met die van de wereld.
    Bij mij deze keer toevallig wel. Ik hoef niet zo nodig online. (hou niet zo van mensen over het algemeen, maar sommige kan ik wel opvreten hoor)
    Als ik wakker wordt en hoor dat er online bij is gekomen, is dat gewoon een leuke verassing voor me. En ik hou wel van leuke verassingen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.