Zelda groot succes, maar dan?


Interessant artikel in de The Washington Post. Jamil Moledina van de Game Developers Conference analyseert dat Nintendo met de Wii een reële kans heeft om weer marktleider te worden, maar maakt zich zorgen over de third party support. "De steun van third party ontwikkelaars is veel belangrijker dan een hit game van Nintendo zelf. Nintendo heeft toch al de reputatie dat ze geweldige games maken."
In die zin zeggen de verkoopcijfers van Zelda vrij weinig volgens Moledina, en zou hij eerder naar het succes van andere, niet-Nintendo, spellen kijken om te voorspellen hoe succesvol de Wii uiteindelijk wordt. Met name de matige recensies van Red Steel lijken hem zorgen te baren.

De man heeft een punt. Echte third party killer-apps, zoals Sony en Microsoft die wel hebben, zijn voor de Wii nog steeds niet aangekondigd. Zelfs nog niet voor in de verre toekomst.

Bron: Washington Post

Zie ook:
- Ook cosplayers in Red Steel
- Zelda: Twilight Princess video review
- Rayman Raving Rabbids video review
- Voordelen van in Europa wonen
- Nieuwe Metroid Prime 3: Corruption trailer

Lees ook:Red Steel video review
Lees ook:Nintendo’s eigen 2007 line-up voor Wii
Lees ook:Eerste videobeelden The Sims voor Wii
Lees ook:Zelda: Twilight Princess video review
Lees ook:Wii has been smashed!

8 reacties op “Zelda groot succes, maar dan?

  1. Jeremy

    3rd party developpers wagen het voor het momment niet maar wachten op de reactie van de mensen op de controls, volgens mij

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nathan

    Inderdaad waar. Maar ik geloof wel dat er nog goede third-party games komen. Eerder zei Reggie al dat hij het interessant vond om een spel als GTA op de Wii te hebben i.v.m. de -jongeren- doelgroep en ik dacht dat Pro Evo ook is aangekondigd voor de Wii.
    Aan de andere kant.. de kracht van de Nintendo consoles ligt bij het feit dat ze de beste first-party games maken en dat ze third-party games minder nodig hebben dan bij de X360 en PS3. De PS3 heeft geen first party support en de X360 doet fifty-fifty.
    Ik maak me er geen zorgen over. Deels ook omdat Nintendo zelf aangaf dat ze liever niet vergeleken willen worden met de andere consoles. De druk van -we moeten third party titels hebben- is er dus veel minder dan bij de anderen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Brian

    The BIGS is al gepresenteert, die lijkt me wel wat

      /   Beantwoorden  / 
  4. Elunar

    Wel raar. Want met minder hoge grafische focus en veel lagere developmentkosten, ow en de nieuwe besturingsmogelijkheden, zou je verwachten dat 3rd parties de Wii wel aan (willen ) durven.
    Al is er wel veel 3rd party support..
    Komt dit niet gewoon omdat de killer aps van 3rd parties een fanbase hebben op de andere platforms?
    We zullen in ieder geval moeten wachten op een nieuwe killer app uit onverwachte hoek. Er is een grote kans dat als zoiets komt, het op de Wii komt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Prakash

    De meeste killer apps zullen komen van Nintendo zelf. Ze maken ook veel games zelf dus dat zou geen probleem moeten zijn. Er is toch ook een resident evil wii in ontwikkeling net zoals een final fantasy. Het is eigenlijk ook beter als bedrijven de Nintendo wii ondersteunen met nieuwe frisse games zoals suda51 met heroes en ubisoft met de Rayman bieuwe stijl(over killer app gesproken).
    Red Steel is deels afgekraakt vanwege de matige controles, hopelijk durft Ubisoft het aan een nieuwe Red Steel te maken met deze keer betere controles.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Joris

    Maar.. kijk eens naar het aantal 3rd party launch games dan? Dat is enorm!

      /   Beantwoorden  / 
  7. N Stone

    denk dat de afwachtende houden/onwillentheid vooral komt door de angst van 3th party ontwikkelaars dat nintendo weer hun oude (s)nes (en n64) 3th party uitknijp praktijken op pakt.

    maar de artikelschrijver heeft gelijk ik zeg al maanden het zelfde.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Linkster

    zelda word goed zat en ik ga het met plezier spelen! heb ik het uitgespeeld ga ik verder op de 2de game!MOET TWILIGHT PRINCESS NU!!!! “CRASH”
    oeps….. zonde van me auto….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.