Schaamteloze Monkey Ball rip-off met geweldige boxart


De boxart van Hudson Soft’s Kororinpa is vandaag onthuld en ik ben er helemaal verliefd op geworden. In één woord schitterend! Als dit spel ooit buiten Japan verschijnt alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft gebruik dan deze zelfde boxart! Geen stomme render, zelfs geen schilderij, maar een heus knutselwerk siert deze hoes en het is gewoon fantastisch. Het spel zelf is een schaamteloze Super Monkey Ball kloon, maar in het licht van deze nieuwe boxart heb ik nu toch maar besloten de filmpjes op de site te plaatsen.

myFlash = new FlashObject(‘http://www.gametrailers.com/umremote312.swf’, ‘swffile’, 480, 409, 8); myFlash.altTxt = ”; myFlash.addVariable(‘mid’, 14689); myFlash.write();

Dit ziet er zenuwslopend uit. Heerlijk! Zo te zien neemt Kororinpa de wetten der zwaartekracht iets serieuzer dan Super Monkey Ball (deze knikker lijkt meer gewicht te hebben).

myFlash = new FlashObject(‘http://www.gametrailers.com/umremote312.swf’, ‘swffile’, 480, 409, 8); myFlash.altTxt = ”; myFlash.addVariable(‘mid’, 14688); myFlash.write();

Maar zodra het spel zich verplaatst naar een wat fantasie-rijkere setting krijg ik toch wel hele sterke Monkey Ball associaties. Om niet te zeggen dat dit spel eigenlijk een regelrechte rip-off is.

myFlash = new FlashObject(‘http://www.gametrailers.com/umremote312.swf’, ‘swffile’, 480, 409, 8); myFlash.altTxt = ”; myFlash.addVariable(‘mid’, 14687); myFlash.write();

En deze speler kan er helemaal niks van. In het derde level heeft hij opeens een enorme haast waardoor hij tot tweemaal toe in de diepte valt.

Samengevat, ik vind het er erg leuk uitzien maar ik ben bijna uit principe geneigd om toch vooral Super Monkey Ball aan te schaffen. De makers zouden zich eigenlijk diep moeten schamen voor zoveel jatwerk.

Maar die boxart blijft betoverend…


Hoe kan ik dit nu weerstaan?

Bron: gametrailers

Zie ook:
- Ook Duckhunt naar Virtual Console
- Wii interface filmpjes
- Zelda Twilight Princess feestje in Animal Crossing
- Dragon Quest Sword filmpjes

Lees ook:Vijf korte Every Extend Extra filmpjes
Lees ook:Trailers van twee Burger King Xbox360 games
Lees ook:Nieuwe Super Monkey Ball Banana Blitz trailer
Lees ook:Monster 4×4 World Circuit filmpje
Lees ook:Wing Island gameplay video

9 reacties op “Schaamteloze Monkey Ball rip-off met geweldige boxart

  1. The Dude

    Je enthousiasme werkt aanstekelijk, maar je overdijft niet: die box-art rockt!

      /   Beantwoorden  / 
  2. The Dude

    Niet echt jatwerk trouwens (althans, niet alleen gejat van SMB). De maze-puzzle is eigenlijk wel een genre te noemen. Beste voorbeelden 2D: On the Ball (SNES) en Kuru Kuru Kururin (GBA) en 3D: Kula World (PS1).

      /   Beantwoorden  / 
  3. denise

    oe precies hoe dude het beschrijft :) die box art is echt mega !

      /   Beantwoorden  / 
  4. ioskap

    “Niet echt jatwerk trouwens (althans, niet alleen gejat van SMB). De maze-puzzle is eigenlijk wel een genre te noemen. Beste voorbeelden 2D: On the Ball (SNES) en Kuru Kuru Kururin (GBA) en 3D: Kula World (PS1).”

    en marble madness niet te vergeten!

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “De maze-puzzle is eigenlijk wel een genre te noemen. Beste voorbeelden 2D: On the Ball (SNES) en Kuru Kuru Kururin (GBA) en 3D: Kula World (PS1).”

    Nou nou, Kula World ken ik weliswaar niet, maar On the Ball werkte toch wel heel erg anders in mijn herinnering. Dat was echt een doolhof en de uitgang zoeken het doel. Er was geen risico om van het leven af te vallen, terwijl dat juist is wat Monkey Ball zo kenmerkt. Monkey Ball banen zijn ook eerder parcours dan doolhoven.

    Kuru Kuru Kururin vind ik helemaal iets totaal anders. :) (Wel erg leuk trouwens). Een ronddraaiende balk is niet te vergelijken met een simpel balletje.

    “en marble madness niet te vergeten!”

    Die heb ik altijd al eens willen spelen! Maar nooit aan toegekomen. :p (Nintendo? Virtual Console? Please?)

    Ik snap dat je de zaak wat wilt nuanceren, maar ik vind de vergelijkingen tussen dit en Super Monkey Ball toch wel heel erg treffend…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mithrandir

    Dit is echt geen jatwerk hoor..
    Is hetzelfde als zeggen dat Crysis jatwerk is van Wolfenstein.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Cailin Coilleach

    Ligt het aan mij, of zou een draaibare camera niet erg handig zijn? Of is dat juist uit den bozen in dit genre?

      /   Beantwoorden  / 
  8. The Dude

    OK Erik, dit spel lijkt nog het meest op SMB, je hebt gelijk. Maar wbt Kuru Kuru Kururin (superspel): de grote overeenkomst tussen deze games is het feit dat je de maze bestuurt en niet de apenbal/balk. En in On the Ball speelde zwaartekracht wél een rol en kon je verkeerd neerkomen (ook al kon je niet uit de baan vallen) en kapot gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  9. The Dude

    @ioskap: Ik moest ook aan Marble Madness denken (helemaal qua look), maar daar bestuurde je de knikker ipv de maze, toch?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.