Sonic and the Secret Rings interview op 1UP


Wat ik nog nodig had was een bevestiging dat Sonic and the Secret Rings echt alleen maar uit actievolle ren en spring levels zou bestaan. Je durft er bijna niet meer op te hopen omdat Sonic Team zo vaak de neiging heeft die pure concepten te vertroebelen met… excusez moi… overbodige troep. Maar als je het nieuwe interview met Yojiro Ogawa leest lijkt het er zowaar op dat het team zich daadwerkelijk heeft ingehouden. Een paar hoogtepunten:
- Het single-player gedeelte van het spel bestaat uit ongeveer 50 tot 60 verschillende missies, afgewisseld met boss battles. Gedurende het spelen van die missies zul je bijna onafgebroken aan het rennen zijn.

- Spelopzet was oorspronkelijk vooral om een actiespel te maken dat met één knop gespeeld kon worden. "We wilden de vierpuntsdruktoets niet gebruiken en we wilden ingewikkelde actie-scenes maken die toch met slechts één knop bediend kunnen worden." Ogawa liep al langer met dat idee rond, en vanaf het moment dat hij de controller van de Wii voor het eerst in handen kreeg wist hij dat hij nu zijn spel kon gaan maken.

- Alle experimenteerdrift en minigames met alternatieve controls zijn verbannen naar de uitgebreide multiplayer stand. Goed nieuws dat A. er een multiplayer stand is en dat B. de hoofdgame nu niet meer voor dergelijke creatieve uitspattingen onderbroken hoeft te worden.

- Een level uitspelen duurt niet zo lang, maar er zijn genoeg geheimen en bonusmissies voor spelers die wat meer de diepte in willen.

- "Stel je Sonic R voor zonder de regels van een racespel, of een Sonic Adventure waarin je niet steeds hoeft af te remmen.

- Het team dat aan dit spel werkt is maar iets kleiner dan het team dat aan Next Gen Sonic voor de PS3 en de Xbox360 werkt.

Ik kan het bijna niet geloven, maar Sonic and the Secret Rings lijkt dan toch eindelijk de 3D Sonic game te worden waar we al die jaren op hebben moeten wachten. Ik ben vreselijk benieuwd hoe het speelt!

Hier is nog een merkwaardig filmpje waarin Sega een oude Sonic Wild Fire promo combineert met een live action filmpje van een jongetje dat in zijn TV wordt gezogen. Is dit hoe alle Wii televisiecommercials er straks uit gaan zien?

Bron: 1UP

Zie ook:
- Eerste screenshots Far Cry Vengeance
- Reggie wil bloed zien
- Wario Ware: Smooth Moves trailer
- Enthousiast filmpje Shin Chan game

Lees ook:Nieuwe Starfox Command screenshots
Lees ook:Sonic and the Secret Rings gameplay beelden
Lees ook:Vier screenshots Nextgen Sonic The Hedgehog
Lees ook:Call Of Duty 4′s retro Arcade Mode trailer
Lees ook:Sonic the Hedgehog video review

2 reacties op “Sonic and the Secret Rings interview op 1UP

  1. joeri

    vreselijk goed maar alleen die simpele missies om hem snel uit te spelen klinkt niet zo leuk maar voorde rest primadona sega

    joeri

      /   Beantwoorden  / 
  2. Prakash

    De trailers van het spel zien er tot nu toe erg gelikt uit. Als deze game nou ook de gameplay heeft en de creatieve levels zoals de Sonic 2d games, dan ga ik hem zeker halen. Ik ben eindelijk gewend geraakt aan de titel Sonic and the secret rings, maar sonic wildfire klinkt nog steeds beter.

    P.S. Deze trailer doet me wel wat denken aan die van Rayman,alleen stapt bij Rayman de gameswereld opeens de huiskamer binnen. Zijn er afspraken gemaakt met Nintendo ofzo, om het gevoel van immersie met de nieuwe controller te benadrukken?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.