Sony kondigt goedkope nieuwe PSP aan


Hé kijk, een nieuwe PSP. De PSP E-1000 is een speciaal voor Europa ontwikkelde PSP die Sony gaat verkopen voor 99 euro. Als je een PlayStation Vita te duur vindt (€249 voor het goedkoopste model) kun je straks dus voordelig gamen op deze budgethandheld. Hij heeft met zijn versimpelde vormgeving zelfs wel iets weg van een goedkope Chinese imitatie-PSP. De E-1000 kan volgens Sony overweg met alle PSP titels. Het enige serieuze nadeel is dat de Wi-Fi ontvanger is wegbezuinigd. Online spelen kan dus niet en downloadbare titels zul je vanaf een pc op je Memory Card moeten zetten met het programma Media Go.

Ik dacht 3 dingen toen ik deze aankondiging las:

  • Jammer dat hij niet wat kleiner is. Met de komst van een goedgevulde downloadwinkel heeft de PSP zich langzaam opgewerkt van een apparaat dat stof lag te verzamelen tot mijn favoriete handheld, maar toch neem ik hem zelden ergens mee naartoe. Hij is gewoon te groot om achteloos in je broekzak te steken. Een verkleining zoals Nintendo deed met de laatste iteratie van de Game Boy was perfect geweest.
  • 99 Euro klinkt voordelig, maar is uiteindelijk maar 30 euro goedkoper dan een reguliere PSP. Voor nog een paar tientjes minder had de E-1000 een fijne impulsaankoop kunnen zijn, maar met zo’n klein prijsverschil gaat iedereen natuurlijk voor het gemak van ingebouwde Wi-Fi.
  • En toch, als je nog nooit een PSP hebt aangeschaft is het ook geen slechte aanbieding. Alien Zombie Death, Pix’N Love Rush, Pac-Man CE, Edge, Patchwork Heroes, Mr. Karoshi, The Flying Hamster, WipEout Pure, Coconut Dodge, Loco Roco Midnight Carnival… mijn Memory Stick staat vol met fijne spelletjes die bijna allemaal perfect zijn voor “even tussendoor.” Nu nog een PSP kopen is lang niet zo’n krankzinnig plan als je misschien denkt.

[g.forum]

Lees ook:Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita
Lees ook:Foto’s van een PlayStation Vita spellendoosje
Lees ook:PSP nog maar 20 euro duurder dan DS
Lees ook:Anonieme bron: PSP2 even krachtig als PS3
Lees ook:Ondertussen in de echte wereld

2 reacties op “Sony kondigt goedkope nieuwe PSP aan

  1. G.Tom

    GODVER, net voor de vakantie een splinternieuwe PSP voor 130 euro gekocht, als ik dit had geweten…

    Aan de andere kant, zo voelen al die 3DS bezitters zich ook..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Bekijk het van de positieve kant: je hebt nu in ieder geval het superieure model mét Wi-Fi. :) Als je wilt kun je spellen kopen en downloaden terwijl je in bad zit!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.