Kijk dit: de Xperia Play (PlayStation Phone) in actie


Na heel veel geruchten en een bizarre reclame onthulde Sony Ericsson gisteren eindelijk wat de Xperia Play precies inhoudt. Wat blijkt? Het is toch niet helemaal een PSP die toevallig ook kan bellen. De Xperia Play is weliswaar gebouwd om op te gamen, maar je kunt er niet mee inloggen op de PlayStation Store om willekeurige PSP-titels te downloaden. In plaats daarvan is de Xperia Play compatible met PlayStation Suite-spellen. Een nieuw concept waarbij Sony PSOne-klassiekers (en later misschien ook nieuwe spellen?) beschikbaar maakt voor “PlayStation Certified” Android-telefoons. Op dit moment is de Xperia Play de enige gecertificeerde telefoon, maar dat worden er dus meer.

De belangrijkste reden om er één te kopen zijn dus die knoppen. PlayStation Suite-spellen kunnen ook overweg met touchscreen-besturing (in dat geval worden er virtuele knoppen over het scherm geprojecteerd), maar de Xperia Play is de enige telefoon die volwaardige PlayStation-controls biedt. Wel zo comfortabel. Als ook andere Android-ontwikkelaars hun spellen massaal aanpassen aan die besturing kan het best een interessante telefoon worden, maar het is nog even afwachten hoe het aanbod zich gaat ontwikkelen. De Xperia Play verschijnt deze lente met een paar spellen alvast geïnstalleerd. Waaronder, volgens Kazuo “Riiiiiiiidge Racer” Hirai, minstens één legendarische PS1-klassieker. Hieronder een paar filmpjes van het apparaat in actie.



Kijken op YouTube


Kijken op YouTube


Kijken op YouTube


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Sony onthult twee PlayStation Certified tablets
Lees ook:PlayStation Phone aangekondigd met bizarre reclame
Lees ook:Gerucht: Sony Ericsson werkt aan een ‘PlayStation Phone’
Lees ook:PlayStation Mobile alsnog naar Nederland en België
Lees ook:Geen grote spellen meer voor de Vita

2 reacties op “Kijk dit: de Xperia Play (PlayStation Phone) in actie

  1. Kikujiro

    “Een nieuw concept waarbij Sony PSOne-klassiekers (en later misschien ook nieuwe spellen?) beschikbaar maakt voor “PlayStation Certified” Android-telefoons.”

    Wel een beetje verwarrend met al die stores, maar aan de andere kant ook interessant. Correct me if I’m wrong, maar technisch gezien kunnen we straks dus eventueel Sony games spelen op producten die niet van Sony zijn?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat is het idee inderdaad. Ik neem tenminste aan dat Sony ook bereid is om dat ‘playstation certified’ label uit te delen aan andere telefoonbouwers. Zo kruipen we misschien toch langzaam toe naar één universele spelcomputer. (Al zal het nog jaren duren voordat het zo ver is, maar dit lijkt mij een voorzichtige eerste stap).

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.