Twinbee, Salamander & Parodius Portable. Screenshots + Bonus Games bekend


Een paar maanden geleden heb ik geklaagd over het feit dat Konami de klassieke spellen in hun Twinbee, Salamander en Parodius compilaties op de lelijkst mogelijke manier had uitgerekt om het volledige breedbeeld PSP scherm te vullen. Ik meen me te herinneren dat ik het personeel van Konami uitmaakte voor “idioten zonder enig cultuurhistorisch besef.” Dat heeft blijkbaar indruk gemaakt, want wat zien we in de nieuwste screenshots? Kaders! De spellen op hun originele formaat en resolutie! Fantastisch! (Het is overigens niet 100% zeker dat de spellen ook daadwerkelijk zijn aangepast vanwege het bericht op mijn blog.)

Het is hoe dan ook wel spectaculair goed nieuws. De geheimzinnige vijfde “secret game” op iedere compilatie is inmiddels ook bekend gemaakt. Konami’s mooiste kadootje is voor de kopers van Twinbee Portable. Zij krijgen een speciaal voor deze compilatie gemaakte remake van Twin Bee Da!, een stokoud spelletje dat oorspronkelijk verscheen voor de eerste zwart wit GameBoy. De remake (afgaande op één screenshot) ziet er bijzonder goed uit met een mooie specifiek op de PSP aangepaste resolutie en frisse kleurrijke graphics.

Salamander Portable krijgt als bonus een port van het originele Gradius 2 en Parodius Portable krijgt vreemd genoeg een rechtstreekse port van het originele Parodius (’88) voor de MSX. Ik noem dat vreemd omdat het eerste spel op deze compilatie, Parodius Da!, juist een Super Famicom remake was van dat origineel. Kopers van Parodius krijgen nu dus zowel het origineel als de remake… terwijl die volgens mij (?) alleen verschillen in graphics.

Iedere game wordt ook geleverd met een speciale PSP-skin die er op deze plaatjes behoorlijk goed uitzien. Maar je moet je afvragen wat daar nog van over blijft als je ze daadwerkelijk op een PSP plakt?

Genoeg gepraat, tijd om naar plaatjes te kijken!


Twinbee Portable


Twinbee


Detana! Twinbee (Het is blijkbaar echt de bedoeling dat we voor dit spel de PSP vertikaal vasthouden)


Twinbee Yahho!


Pop’n'Twinbee (Niet de beste, maar misschien wel de liefste Shoot ‘em up ooit gemaakt)


Twinbee Da! (Remake)


Twinbee PSP Skin


Salamander Portable


Salamander (Is Konami niet geweldig dat ze de “Please deposit coin” boodschap intact hebben gelaten?)


Life Force


Salamander 2


Xexex


Gradius 2


Salamander PSP Skin


Parodius Portable


Parodius Da!


Gokujou Parodius


Sexy Parodius


Jikkyou Oshaberi Parodius


Parodius (1988)


Parodius PSP Skin

Alledrie deze compilaties zijn vanaf 25 januari te koop in Japan. Amerikaanse of Europese versies zijn nog niet aangekondigd, maar enthousiaste PSP bezitters kunnen natuurlijk altijd importeren. Zelfs al vindt Sony dat niet leuk.

Ik wil er bijna zelf ook een PSP voor kopen. Al deze spellen (sommigen zijn behoorlijk zeldzaam) op drie mooie compilaties… het is een erg verleidelijk aanbod!

Bron: Game Watch

Zie ook:
- Parodius komt naar PSP
- Konami’s uitgerekte PSP Shooting Collections (Twinbee, Salamander, Parodius)
- MGS Portable Ops video review
- Death Jr. 2 video review

Lees ook:Konami’s uitgerekte PSP Shooting Collections (Twinbee, Salamander, Parodius)
Lees ook:Parodius komt naar PSP
Lees ook:Otomedius = Sexy Gradius
Lees ook:MGS: Portable Ops, video review
Lees ook:Spirituele opvolger Parodius? Door Konami?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.