Portable Resort


Een opvallende PSP-titel is Portable Resort van Namco. Het spel leent wat elementen van Nintendo’s Animal Crossing, maar zo te zien is er hier nog minder te doen dan in een "echt" spel. Er is zeker niet zoiets als een einddoel of vijanden om te verslaan.

In Portable Resort kun je je tijd doorbrengen op een prachtig tropisch eiland. Wat je daar allemaal doet mag je helemaal zelf weten. Net als Animal Crossing loopt het spel gelijk met de echte klok. Speel het ‘s nachts en het is donker op het eiland, overdag schijnt de zon… etc. Er is verder niet zo heel veel te doen. Je kunt bijvoorbeeld wel Ukulele spelen (waarbij je PSP in een instrument verandert. De actieknoppen worden de snaren die je op de hals van de ukulele vasthoudt, de analoge knop wordt het gedeelte waar je de snaren beroert om muziek te maken), maar dat heeft eigenlijk geen nut in het spel.

Het doel lijkt vooral om te ontspannen en te genieten. Namco stelt zich voor dat spelers de PSP bijvoorbeeld op hun bureau kunnen zetten tijdens het werk, en zo van het uitzicht genieten. (Er hoort zelfs een standaard bij het spel waarmee je de PSP daadwerkelijk mooi kunt neerzetten). Of leg hem ‘s nachts naast je bed neer en val in slaap bij het kalmerende geluid van de golven. Zo moeten we ons Portable Resort voorstellen. Heel bizar en heel uniek, als een interactieve vakantiekaart van een niet bestaand eiland.

Zie ook:
PSP in de tegenaanval
LocoRoco
Byte Hell 2000

Lees ook:Portable Island trailer: instant vakantie op je PSP
Lees ook:Reminder: laatste kans om een DS + Animal Crossing te winnen!
Lees ook:Me & My Katamari ook al naar Europa
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 406
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.