PlayStation 4 gaat externe harde schijven ondersteunen

externalstorage
Dat is handig: de PlayStation 4 ondersteunt binnenkort externe harde schijven. Toen ik mijn PS4 net had gekocht kon ik me niet voorstellen dat het geheugen (van 500GB) ooit vol zouden raken, maar inmiddels moet ik toch regelmatig spellen verwijderen om plaats te maken voor nieuwe downloads. Wat extra ruimte zou dus best welkom zijn.

  • De update is onderdeel van PS4 system software 4.50. Vanaf vandaag verkrijgbaar voor een kleine groep beta-testers (check je e-mail om te zien of jij ook bent geselecteerd), en later voor iedereen. Andere verbeteringen zijn een uitgebreider Quick Menu, de mogelijkheid om zelf achtergrondplaatjes te kiezen voor het menu, en een optie om 3D films ook echt in 3D te bekijken via Playstation VR.
  • Volgens Sony komen spellen op de externe harde schijf gewoon in het normale PS4 Home Screen te staan. Geen gedoe met extra mappen dus.
  • Overigens schijnt het ook vrij eenvoudig te zijn om de ingebouwde harde schijf van de PlayStation 4 te vervangen door een grotere, maar voor een leek als ik klinkt dat toch net iets gevaarlijker dan een los kastje aansluiten met een simpele USB-kabel.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Dus Nintendo overwoog toch om een harde schijf voor de Wii uit te brengen
Lees ook:PS3 games vereisen harde schijf, gratis online service bevestigd
Lees ook:Playstation 3 wordt standaard verkocht met de 60GB harde schijf
Lees ook:Reggie: Wii’s geheugen-oplossing ‘beter dan harde schijf’
Lees ook:Nintendo koopt PrFILE2 en PrUSB/Host

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.