Komt Sony volgende week met een PS3 Super Slim?


Het gerucht gaat dat Sony deze week een nóg kleinere PlayStation 3 gaat aankondigen. We hadden al een afgeslankte PS3 Slim, maar dit nieuwe model (door Sony-watchers al liefkozend PS3 Super Slim genoemd) zou nog platter, stiller en energiezuiniger worden. Het grootste verschil: de traditionele harde schijf wordt vervangen door een “solid-state disk”. Flash-geheugen dus. Volgens hobbyisten die in 2010 zo’n ding in hun PlayStation 3 monteerden kan een SSD de laadtijden van PS3-spellen drastisch verlagen – in sommige gevallen zelfs halveren. (Uiteraard moeten die spellen dan wel geïnstalleerd zijn. Een SSD maakt geen verschil als er van een Blu-ray wordt gelezen).

En de releasedatum? Die is volgens een Poolse electronicawinkel dichterbij dan je denkt. In de bovenstaande advertentie staat dat het nieuwe model vanaf vrijdag 28 september in de winkels ligt. Er zijn zoals gebruikelijk 2 varianten:

  • Het goedkope model heeft een SSD van 12GB en kost €199,-
  • De luxere uitvoering kost €299,- en biedt 500GB vrije schijfruimte.

Ter vergelijking: de huidige versie van de PS3 Slim is leverbaar met harde schijven van 160 en 320 GB. Ze kosten respectievelijk €249,- en €299,-.

Er zijn ook al foto’s opgedoken van het nieuwe model die je hieronder kunt bekijken. De vorm is ongeveer gelijk aan die van de PS3 Slim, maar nu met een opvallende geribbelde bovenkant. Aanstaande woensdag geeft Sony een persconferentie op de Tokyo Game Show. Daar zal blijken hoe veel van deze geruchten echt kloppen.


[g.forum]

Lees ook:Een PlayStation 3 is nu nog maar 50 euro duurder dan een Wii
Lees ook:Xbox360 staat op het punt winstgevend te worden.
Lees ook:Zwarte Xbox360 met 120GB HD onderweg?
Lees ook:Playstation 3: verschrikkelijk duur om te maken
Lees ook:PSN-problemen, laat je PS3 Fat als het kan een dagje uit

11 reacties op “Komt Sony volgende week met een PS3 Super Slim?

  1. silver account

    misschien even met een stofzuiger langs de ventilatiegaatjes gaan aan de zijkant. En waar staat je ps3 ? zorg ervooor dat hij altijd op een plek staat met voldoende ventilatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Iemand die Van gamen houd.......

    Wat een lelijk ding
    Ga jij die Kopen Erik?

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Basioh

    12 en 500 GB… Wow da’s nogal een verschil

      /   Beantwoorden  / 
  4. Raymond

    Wat is het verschil tussen die 12 gb (flash?) schijf en een 500 gb vrije schijfruimte. En waar heb je het eventueel voor nodig? Ik wil waarschijnlijk een ps3 kopen. heb nu nog een slim ps2. kan iemand mij dat zeggen? het is alleen voor spellen zoals gta en af en toe eens een dvd of blu-ray. Alvast bedankt. Raymond

      /   Beantwoorden  / 
    1. Léon

      12GB is relatief weinig. Veel spellen vereisen al een aantal GB om op geïnstalleerd te worden. Je moet dan elke keer spellen verwijderen om nieuwe te kunnen installeren.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Raymond

    ok. maar als je gewone spellen bij bart smit of intertoys koopt, die hoeven toch niet geinstalleerd te worden? zo werkt de ps2 tenminste niet. ik weet dat je met de ps3 op internet kan en spellen kan downloaden, maar ik koop alleen originele ps3 spellen in de winkel. geld dat dan ook voor de “gewone” spellen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Das

      Sommige spellen vereisen wel installatie (verplicht). Daar moet je dus even op letten. Voorbeelden zijn AC3, MGS4 en DMC4.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Raymond

    Wat zijn dat voor spellen? zgt me niks. ac3,mgs4 en dmc4?? ik doe eigenlijk alleen racespellen. gta, nfs, gran turismo e.d. dus kan beter 320 nemen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Léon

      Ook GTA en Gran Turismo moet je installeren. Ongeveer 4GB per spel denk ik.

      AC3 = Assassins Creed 3
      MGS4 = Metal Gear Solid 4
      DMC4 = Devil May Cry 4

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        *haha* Je was me net voor!

          /   Beantwoorden  / 
    2. Kikujiro

      ac3 = Assassin’s Creed 3
      mgs4 = Metal Gear Solid 4
      dmc4 = Devil May Cry 4
      Persoonlijk zou ik ook voor de 320 gaan. Eigenlijk vereisen de meeste spellen installatie. Puur voor het gemak is een grotere harddisk dan
      wel praktisch. Hieronder ter illustratie een link met een overzichtje van de hoeveelheid schijfruimte die sommige spellen innemen:
      .
      http://www.cheapassgamer.com/forums/showthread.php?t=182682

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.