PlayStation All-Stars Battle Royale is Super Smash Bros. met Sony-personages


Dus PlayStation All-Stars Battle Royale is officieel aangekondigd. Niemand was verbaasd want Sony wist dit project erg slecht geheim te houden. De geruchten over een Super Smash Bros.-kloon met beroemde Sony-personages circuleerden al maanden over het internet. En de nu vrijgegeven trailer voldoet inderdaad precies aan die omschrijving. PlayStation All-Stars Battle Royale is een razendsnel vechtspel voor vier spelers met power-ups, overdreven aanvallen en grote dynamische arena’s. Zelfs de plaatsing van de energiebalkjes (onderin beeld met kleurrijke verfvlekken) doet onmiddellijk denken aan Smash Bros.

Een van Nintendo’s meest unieke uitvindingen was destijds het vervangen van energiebalkjes door een percentage: hoe hoger dat getal, hoe groter de kans dat iemand uit de arena geslagen kon worden. Voor PAS:BR heeft Sony iets vergelijkbaars bedacht. Gewone aanvallen richten net als in Smash Bros. geen schade aan, maar iedere rake klap levert wel “Action Points” op. Door die te verzamelen kunnen personages uiteindelijk een “Super Attack” uitvoeren – de enige aanval die krachtig genoeg is om een tegenstander definitief uit te schakelen.

Speelbare personages zijn tot nu toe Kratos (uit God of War), Radec (uit Killzone), Sly Cooper, Sweet Tooth (uit Twisted Metal), Fat Princess en PaRappa the Rapper (die er in 3D erg vreemd uitziet, hopelijk zijn deze graphics nog niet definitief), maar dat worden er volgens Sony nog veel meer. Op de achtergrond zijn ondertussen ook al een paar beroemdheden zichtbaar in niet-speelbare vorm: quizmaster Buzz komt even voorbij en in de God of War-arena worden de vechters toegejuicht door een leger Patapon-soldaatjes.


[g.forum]

Lees ook:Sony’s helden in het echt in PlayStation All-Stars Battle Royale-commercial
Lees ook:Hackers maken PlayStation All Stars-personages speelbaar in Smash Bros.
Lees ook:Holy shit! Sonic in Super Smash Bros.!
Lees ook:Smash Bros als animated gif met 16-bit graphics
Lees ook:Is Atomic Ninjas een vechtspel of een competitieve platformer?

7 reacties op “PlayStation All-Stars Battle Royale is Super Smash Bros. met Sony-personages

  1. X

    Opzicht leek het idee me wel leuk voor een soort ssb sony style, Maar jammer genoeg is het spel zo “amerikaans” uitgewerkt (veel te donker, ziet er tot nu toe een beetje uit als een cash-in spel)
    En waarom perse deze characters? ik snap wel dat sony niet zo veel leuke iconishe characters als nintendo heeft, maar sony heeft toch wel wat betere characters als deze (in mijn opinie) nogal saaie characters
    (op parapa mischien dan na)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Eens met wat je zegt over donkere graphics, maar ik denk dat dat ook ligt aan deze lading personages. Bij een God of War-level hoort nu eenmaal een duistere sfeer. Maar dat LittleBigPlanet-level ziet er bijvoorbeeld al een stuk kleurrijker uit. En ik vermoed dat types als Jak & Daxter, Ratchet & Clank en Crash Bandicoot het spel ook nog wel op komen vrolijken. Qua sfeer komt het vast wel goed.
      .
      En ja, het idee is overduidelijk van Smash Bros afgekeken, maar goede ideeën worden uiteindelijk altijd gekopieerd. Zo gaan die dingen nu eenmaal. En wie weet verzint Sony een paar leuke toevoegingen aan de formule (al was het maar een fatsoenlijke online mode).

        /   Beantwoorden  / 
  2. micha

    top man van sony: hmm zullen we supersmash bros na maken en dan zeggen dat we iets totaal nieuws en ongekends hebben?

    En dan word het waarschijnlijk nog een slap aftreksel ook.

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Tom

    RIPOFF, much? Nouja, beter goed gejat dan slecht bedacht.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mark

    Dit is wel heeel erg 1 op 1 gekopieerd.

    Ik zie zelfs dodge-rollen of whatever de term is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Thijs

    Het is nog steeds een gaaf idee, maar dit is gewoon tè veel gekopieerd van SSB. Ongelooflijk hoeveel dit er wel niet op lijkt.

    Maar ik vond SSB wel tof, en heb geen Wii meer.. dus misschien wordt het wel ooit een aankoop.

      /   Beantwoorden  / 
  6. G.Basioh

    Kun je nu dus alleen met wat je kunt vergelijken met een final smash tegenstanders verslaan??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.