Reminder: Limbo nu ook in de PlayStation Store


Oeps. Ik heb Limbo per ongeluk in één ruk uitgespeeld. Dat was niet de bedoeling. Ik wilde het eigenlijk rustig aan doen, maar er diende zich nooit een goed moment aan om te stoppen. Alle levels liepen naadloos in elkaar over en geen enkele puzzel was zo frustrerend dat ik wilde ragequiten. Voor ik het wist rolde de aftiteling over het scherm.

Dat betekent drie dingen:

  • Limbo is echt zo goed. Eén van de beste spellen die ik dit jaar speelde. Als je van platformspellen houdt, als je van puzzelspellen houdt, als je van Another World houdt, als de trailer je aanspreekt en als je geen bezwaar hebt tegen open eindes: mis dit spel dan niet.
  • Limbo duurt best kort. Het enige nadeel. Na ongeveer vier uur heb je alles gezien. Daar staat tegenover dat er op bijna ieder scherm iets nieuws gebeurt. Puzzels worden niet gerecycled, er zijn geen flauwe verzamelopdrachten en je hoeft nooit te backtracken. Met andere woorden: Limbo duurt vier uur maar zorgt wel dat die 240 minuten allemaal even speciaal zijn.
  • Limbo is NU verkrijgbaar in de PlayStation Store. Precies een jaar naar de XBLA-versie (21 juli 2010) kunnen ook gamers zonder Xbox 360 hun zusje redden uit de hel. Heb je geen PlayStation 3? Geen nood: op 2 augustus verschijnt er ook een pc-versie van Limbo via Steam.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Limbo komt naar PSN
Lees ook:Interview met de makers van Limbo
Lees ook:Playdead werkt aan een “spirituele opvolger” van Limbo
Lees ook:Eerste trailer Limbo met muziek
Lees ook:Playdead: Limbo niet naar pc en PlayStation 3

10 reacties op “Reminder: Limbo nu ook in de PlayStation Store

  1. Anthony

    Ik heb de demo een tuidje terug op de 360 gebprobeerd, maar ik vond er niet echt heel veel aan. Maar ik ben toch blijkbaar de enige die dat denkt, dus let maar vooral niet op mij. :P

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Hm okee, dat kan gebeuren. Daar zijn demo’s voor uitgevonden. :) Wel zonde! Ik zit nu al bijna te plannen wanneer ik weer 4 uur over heb om hem nog een keer uit te spelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gulzt

        Gaaf, ga ik nog eens doen. Ben nu weer helemaal verslingerd geraakt aan Castle Crashers :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Over Castle Crashers kan ik bijna hetzelfde zeggen als Anthony hierboven over Limbo. ;) Ik heb ooit vol goede moed de demo gedownload, maar hij pakte me gewoon niet. Het kwam op mij over als een degelijke beat’em up, maar ik snapte niet waar iedereen zo enthousiast over was. Raar eigenlijk want Scott Pilgrim (ook gewoon een degelijke beat’em up) heb ik met veel plezier uitgespeeld.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Gulzt

            haha, en daar kon ik nou juist weer niet inkomen :)

              /  
  2. Kikujiro

    Ziet er interessant uit… door de vergelijking met Another World wordt ik enthousiast. In 4 uur uit te spelen? Geen probleem, ik hou wel van niet al te lange spellen, mits de prijs niet te hoog is. Wat kost Limbo?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Teun

      €10,40 voor plusleden, voor niet-plusleden geloof ik €13,00.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      13 Euro. Niet zo goedkoop als ik had gehoopt, maar ik heb er geen spijt van gehad. Voor Another World heb ik destijds veel meer betaald en die kun je met een beetje goede wil uitspelen binnen 20 minuten. ;) (Als je weet hoe alles werkt en als je geen fouten maakt).
      .
      De overeenkomsten tussen een Another World en Limbo:
      .
      - Een mysterieuze wereld.
      - Er wordt in beide spellen geen woord gesproken.
      - Maar twee actieknoppen; één om te springen en één contextgevoelige die alle puzzels mogelijk maakt.
      - Absoluut geen hints. Ik speelde Limbo vlak na OoT3D dus dat was echt een verademing. Helemaal zelf de oplossing van een puzzel uitvogelen!
      - Verschrikkelijk mooie animaties. Het is net een tekenfilm.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Wormpaul

    Jouw tips volg ik altijd blind Erik en tot nu nooit teleurgesteld, ga `m Zondag kopen en spelen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wormpaul

    Ps. los daarvan vond ik Another World vroeger echt geniaal maar kan me niet herinneren dat ik `t in 20 minuten kon uitspelen….was `t echt zo kort?? (paar uur staat me meer bij..)
    .
    Weet je nog dat moment dat je de lift naar boven pakt (2e level geloof ik) en dat je dan `t raampje kan uitkijken en de stad ziet…voor die tijd echt prachtige graphics!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.