Is dit dan Team Ico’s PS3-spel?


Langverwacht is een understatement als het gaat over ‘Project Trico’, de werktitel voor het derde spel van Team Ico. Bijna twee jaar lang was het bovenstaande plaatje (afkomstig uit een personeelsadvertentie van Team Ico) de enige concrete hint naar de opvolger van Ico en Shadow of the Colossus, maar vandaag dook er een filmpje op met wat de bronsite omschrijft als ‘work-in-progress beelden uit een vroege versie van Project Trico.’ Het ziet er spannend en overtuigend Ico-achtig uit, maar toch is er reden om sceptisch te zijn. Hoe komt een PlayStation 3 fansite die amper een jaar geleden werd opgericht bijvoorbeeld aan gelekte videobeelden? En waarom doet de video zo nadrukkelijk (bijna een minuut lang) zijn best om het beruchte ketting-plaatje na te maken? Het komt bijna over alsof iemand wil bewijzen dat zijn filmpje écht echt is, iets waar Team Ico zelf zich logischerwijs niet druk om hoeft te maken.

Maar of het nu authentiek is of de mooiste, best-uitgevoerde namaak-trailer ooit gemaakt: potverdrie, wat ziet dit er allemachtig goed uit! Een jongetje dat wel wat wegheeft van de hoofdrolspeler uit Ico trekt op met een vliegende rat die wel wat wegheeft van één van de eindbazen uit Shadow of the Colossus. Alleen is dit een vriendelijke kolos. Hij grijpt het jochie als een moederkat in zijn nekvel als die in een ravijn dreigt te vallen, en als tegenprestatie voert het jongetje hem snacks. Als ze samen door de lucht vliegen (het jongetje op de schouders van de rat) doet dat meteen denken aan de beroemde Neverending Story-vliegscene en het ziet er allemaal heel erg uit – wat het ook is – als een spel dat ik wil spelen.

Dus wat denk jij? Echt of hele knappe namaak?

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuwe trailer Majin and the Forsaken Kingdom
Lees ook:Dit is Team Ico’s nieuwe spel, misschien komt het je bekend voor
Lees ook:Nieuwe Tower of Shadow/Lost in Shadow-trailer
Lees ook:Shadow of the Colossus geremaket met compleet nieuwe graphics
Lees ook:Nieuwe trailer The Last Guardian

11 reacties op “Is dit dan Team Ico’s PS3-spel?

  1. G.Gulzt

    Je hebt goede argumenten om te zeggen dat dit namaak is. Ik wil daar nog aan toevoegen dat de animatietechnieken toch alweer weer wat gedateerd zijn. Hier heeft niet zo’n duur team op gezeten als de makers zich momenteel kunnen veroorloven..

    ik denk ook fake..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Azzwanker

    Nice looking smooking hot!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Shitbull55

    Als mijn vrouw zo mooi kon faken zou ik er geen problemen mee hebben :-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Ik denk ook dat dit filpmpje fake is… Net wat Gulzt schrijft… het ziet er in mijn ogen net niet goed genoeg uit.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Het tegenargument van de believers is natuurlijk dat het gaat om een work-in-progress en dat de graphics daarom blijven steken op ‘net niet’. Bovendien is het voor een groot door Sony gefinancierd team misschien een beetje onder de maat, maar voor een fanmade filmpje ziet het er eigenlijk net iets té goed uit. :p
    .
    Maar zoals gezegd, ik ben ook nogal sceptisch. Er mist gewoon iets. Ik heb het gevoel dat het niet ‘mysterieus’ genoeg is voor een Team Ico game.
    .
    En LOL @ shitbull55 ;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. G.Gulzt

    Je zou voor de lol eens naar het holland animation film festival om te zien hoe bizar prachtig sommige one-man-teams 3D animaties kunnen zijn.. Ik geloof best dat dit een getalenteerde fan is.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mindcircusnl

    Ik geloof het wel. Het hele concept van je “huisrat” gebruiken als tool om puzzels op te lossen. De muziek die veel weg heeft van het werk van Koh Ohtani (huiscomponist van team Ico). De niet 100% zuivere grafische stijl. De emotionele band die ongetwijfeld gaat ontstaan tussen deze rat en het personage (net als met het paard in SOTC)…

    Mischien valse hoop, maar hoop none the less :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Sjaak Bonestaak

    Het is echt.

    En vet.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Nik

    De eerste helft dacht ik nep. Net teveel hollywood achtig gefilmd. Vorige twee spellen waren veel ingetogener.

    Maar de 2de helft.. Ik moet zeggen, als het een fan is, past het wel erg goed in het thema van companionship dat de makers hanteren. (ico en yorda, wander en agro)
    Ik denk nep, maar de gesuggereerde gameplay is geloofwaardig passend

      /   Beantwoorden  / 
  10. Mindcircus

    Ok ok… Ik kom terug op mijn eerdere gevoel dat dit nog wel eens echt kon zijn. De muziek is namelijk rechtstreeks gekopieert uit “millers Crossing”. Koh Otani “my ass”!!
    Erg jammer want deze neprailer ziet er uit als iets geniaals. Iets wat ik erg graag als echt spel ontwikkelt zie worden. Of heeft deze “prankster” wellicht echte beelden bemachtigd en is de nepmuziek er in gemixt. Gewoon omdat deze nog niet af is… Ik hoop het zo!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.