WYSIWYG, geen onduidelijke online points voor PS3


Eurogamer heeft een uitgebreide hands-on ervaring gehad met het online gedeelte van de Playstation 3. Er staan voor de liefhebbers een hoop interessante details in dat artikel, maar wat bij veel mensen vooral in het oog sprong is de manier waarop Sony ons laat betalen voor online hebbedingetjes. Op de PS3 geen exotisch vakantiegevoel met Microsoft Points of Wii Points waarvan je achteraf schrikt (of wie weet, aangenaam door verrast wordt) als je narekent hoeveel je nu eigenlijk in echt geld hebt uitgegeven.
De bedoeling is om prijzen in de PlayStation Store weer te geven in de voor elk land gebruikelijke munteenheid. Voor wat betreft ons in Nederland betekent dat dus: prijzen in Euro’s. Wel zo helder, en wederom een stap vooruit in het langzaam volwassen worden van het medium. Hoeveel klanten zou Bol.com tenslotte nog overhouden als je er met Bol Points moest betalen?

Interessant om op te merken dat Nintendo in Japan bijna hetzelfde heeft gedaan. Weliswaar betaal je de Mario fabriek nog steeds in Wii Points, maar de waarde van zo’n Wii Point is één op één gelijk met de Yen. Of om het nog duidelijker te zeggen: 1000 Wii Points = 1000 Yen. Het resultaat is hetzelfde: duidelijkheid. De klant weet waar hij aan toe is. Misschien wordt de drempel voor "onzintransacties" als wallpapers en horse armors ook wat hoger wanneer mensen direct zien hoeveel geld ze er eigenlijk aan kwijt zijn.

Nog onbekend is hoe Nintendo de waarde van hun Wii Point buiten Japan gaat bepalen.

Bron: eurogamer

Zie ook:
- Sony ontkent geruchten, PS3 in maart
- Sony vindt Xbox360 en Wii aan de dure kant
- Bethesda: Consumables a horrible idea
- Japanse Playstation 3 Enchanted Arms trailer

Lees ook:Binnenkort Wii Points kopen in de sterrencatalogus
Lees ook:VC Ocarina of Time voor 1200 Wii Points?
Lees ook:Space Invaders Get Even in vier losse delen in het winkelkanaal
Lees ook:Witte PS3 voor Amerika
Lees ook:PSP films op de televisie afspelen

4 reacties op “WYSIWYG, geen onduidelijke online points voor PS3

  1. arend

    leuk weetje:

    een yen is 0.0069 cent waard

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Hmmmm… ‘t zou interessant zijn als je in Japans gekochte Wii Points in Europa zou kunnen gebruiken (ervan uitgaand dat je in Japan meer Wii Points krijgt (omgerekend per Euro) dan in Nederland). Je zou in dat geval in principe zelfs kunnen gaan speculeren met Wii Points, maar misschien draaf ik nu te ver door.

    Voor de ECB koersen:

    http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-jpy.en.html

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Je zou in dat geval in principe zelfs kunnen gaan speculeren met Wii Points, maar misschien draaf ik nu te ver door. “

    Haha, dat zou wel cool zijn ja. ;) Nintendo zou er zelfs een spelletje van kunnen maken. “Dr. Kawashima’s Currency Speculations Training.” :p

    Maar ik gok dat de points wel regio-gebonden zullen zijn. Als Nintendo zelfs te beroerd is om de virtual console games regiovrij te maken zie ik het met de Wii Points al helemaal niet gebeuren. :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.