Playstation 3 prijs en exacte releasedatum bekend

Japan – 11 november
20 gigabyte versie – 59.800 yen
60 gigabyte versie – mogen winkeliers zelf bepalen.

Amerika – 17 november
20 gigabyte versie – 499 dollar
60 gigabyte versie – 599 dollar

Europa – 17 november
20 gigabyte versie – 499 euro
60 gigabyte versie – 599 euro

Iemand gaat nu tegen me zeggen dat je ook heel veel terugkrijgt voor die prijs, maar ik moet toch kwijt dat ik 600 euro een hoop geld vind voor een spelcomputer. Over exact dezelfde releasedatum voor ons als Amerika ben ik wel heel erg te spreken. Goede zet van Sony! Hopelijk iets dat in de toekomst veel navolging gaat vinden.

Zie ook:
- Nieuw spel van Naughty Dog getoond
- PS3 controller = dualshock met motion sensor. Sony noemt het "innovatief"
- Konami toont inktzwarte MGS4 trailer
- PSP als achteruitkijkspiegel
- Playstation 3 interface
- Eye of Judgment, next-gen EyeToy speeltje
- Nieuwe 15th Anniversary Sonic 2006 trailer

Lees ook:Playstation 3 interface
Lees ook:Nieuwe 15th Anniversary Sonic 2006 trailer
Lees ook:PSP als achteruitkijkspiegel
Lees ook:Eye of Judgment, next-gen EyeToy speeltje
Lees ook:Nieuw spel van Naughty Dog getoond

27 reacties op “Playstation 3 prijs en exacte releasedatum bekend

  1. Oscar Mopperkont

    Maar Erik, je krijgt wel heel veel terug voor die prijs :P

    Maar je hebt gelijk, het is een hoop geld. Maar hij is in principe goedkoper dan de PS2 bij launch was. Die kostte 1149,- gulden. Dat is omgerekend naar eurotjes en met inflatie er bij opgeteld zo’n 630,0 euro.

    Enige verschil is dat de directe concurrent, dus de console die zich op exact hetzelfde publiek richt, vet veel goedkoper is en ook nog eens goedkoper wordt.

    Tel daarbij op dat ze de controller gewoon exact hetzelfde hebben gehouden en nog eens een suffe “motion-sensor” hebben ingebouwd, dan denk ik dat Sony een gevaarlijk spelletje speelt. Ik vind het er namelijk oubollig uitzien, zo’n controller bij een nieuw apparaat. Ze hadden hem op zijn minst wel een beetje anders mogen maken. En als die motion sensor niet werkt, dan zal dat denk ik wel gebashed worden op internet. Dan is er wel degelijk een groot publiek dat dat bericht binnen krijgt. Hoewel je wel gelijk hebt dat Jan met de pet vaak niet verder kijkt dan zijn neus lang is.

    Dat er een BR speler in zit is een groot voordeel vind ik, aangezien dat (dus DVD) ook veel PS2′s heeft verkocht. Dan hebben mensen een extra excuus om hem aan te schaffen. Voor zichzelf rechtvaardigen ze de dure aankoop dan met de gedachte dat ze dan ook meteen een BR (DVD bij PS2) speler hebben. Voor de concurrentie is het te hopen dat mensen hebben geleerd van de vorige keer, namelijk dat een DVD speler in een PS2 toch niet zo heel handig is. Helaas voor de concurrenten laat het geheugen veel mensen vaak in de steek.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raskill

    ******* dat is focking duur zeg! Nou Sony, behoud die eerste plaats in de markt maar is!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Die kostte 1149,- gulden. Dat is omgerekend naar eurotjes en met inflatie er bij opgeteld zo’n 630,0 euro. “

    En hoelang duurde het toen tot de eerste prijsdaling? Echt onvoorstelbaar dat een simpele PS2 ooit zoveel geld heeft gekost. :p

    “Enige verschil is dat de directe concurrent, dus de console die zich op exact hetzelfde publiek richt, vet veel goedkoper is en ook nog eens goedkoper wordt.”

    Inderdaad, je betaalt puur voor die Blu Ray speler. Het is onderhand wel duidelijk dat de Xbox360 min of meer dezelfde graphics weet te produceren. De PS3 zal iets krachtiger zijn, maar het is geen “wow daar heb ik wel 300 euro extra voor over” verschil.

    “Ik vind het er namelijk oubollig uitzien, zo’n controller bij een nieuw apparaat.”

    Inderdaad. Ik denk dat Sony de populariteit van de dualshock ook een beetje overschat. De PS2 is populair, en in zijn kielzog de dualshock dus ook… omdat die nu eenmaal wordt meegeleverd. Maar ik vind het echt geen comfortabele controller en ik ben daarin beslist niet de enige.

    Als onverhoopt Microsoft’s HD-DVD toch de winnaar wordt in de formatwars dan heeft Sony echt een gigantisch probleem.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Yoshi-Fan!

    Ik heb de persconferentie gisternacht live via Gamespot zitten volgen en ik moet zeggen dat ik behoorlijk teleur gestelt ben. Allereerst in de games die getoont werden. Niks bijzonders, niks echt verniewends en ze zien er niks beter uit dan de X360 games. Ten tweede het online netwerk. Er werd slechts een opsomming genoemd van wat Sony’s online dienst gaat kunnen. Allemaal dingen die XBOX Live nu al kan en ook al veel langer kan. Denk aan content aan games toevoegen, afbeeldingen kopen, video en muziek downloaden enz… Ook hier dus niks nieuws onder de zon. Dan de controller. Ik ben blij dat die dubble dildo verleden tijd is, maar wat krijgen we nu? Gewoon een getweakte PS2 controller met een motion sensor erin. Het mag duidelijk zijn dat dit lang niet zo goed werkt als de Wii controller. Hoe ga je in gods naam first person shooters op deze manier spelen? De Wii controller kan je met 1 hand richten. Het is overduidelijk dat Sony dit nog even snel heeft toegevoegd. En waarom? Ze waren toch niet bang voor Nintendo met hun achterhaalde graphics? Als laatste de prijs. Dit is gewoon TE duur. Iedereen maakt de vergelijking met de PS2 als DVD speler, maar hier vergeet men wel 3 feiten. 1) Voor DVD’s heb je geen HDTV nodig om je voordeel te pakken, met Blue-Ray wel. 2) In de tijd dat de PS2 geintroduceert werd wist de “gewone” consument al wat DVD was en wat de voordelen waren, nienamd (behalve de internet-freak) weet wat Blue-Ray is en dat zal tijdens de introductie van de PS3 nog niet veel verbeterd zijn. 3) De standaard is nog niet beslist. Als de consument straks kiest voor HD-DVD dan is Sony zo ontzettend goed de lul. Dan zit je met je 600,- Euro kostende console als Blue-Ray speler waar amper films voor te krijgen zijn. En om het voordeel te zien van Blue-Ray moet je ook nog eens 1000+ Euro besteden aan een HDTV. Zet hier de X360 tegenover. Voor 400,- Euro heb je vrijwel dezelfde console. Zelfde maar beter uitgewerkt online netwerk, zelfde graphics en naar mijn mening toch een mooiere en betere controller. En voor 100,- Euro heb je een HD-DVD addon. Zeer slim gedaan. Mocht het toch Blue-Ray worden dan zitten X360 bezitters teminste niet met een HD-DVD speler waar ze niks aan hebben, maar wel voor hebben betaalt. Wordt het wel HD-DVD dan koop je de addon wanneer je er geld voor hebt, er de behoefte aan hebt en zit je nog onder de prijs van de PS3. Bovendien bevat de goedkope versie van de PS3 geen HDMI uitgang waardoor Blue-Ray films niet op de hoogste resolutie afgespeelt kunnen worden. Dat is pas genaait worden. Men zei wel dat de core versie van de X360 mensen naaide, maar een harddisk kan je altijd nog toevoegen. Een HDMI uitgang voeg je niet zomaar toe. Na Sony’s persconferentie heb ik mijn keuze qua console’s gemaakt. Naast de Wii komt er een X360 en geen PS3.

      /   Beantwoorden  / 
  5. HarmFul

    Vergeet niet dat Sony een grote back catalogue heeft met films die zij nu ook al op UMD voor de PSP releasen. Sony heeft hoe dan ook een grote vinger in de pap inzake besluit welk format de nieuwe standaard wordt. Ik denk dat er dus een grote kans bestaat dat Sony iig haar films op Blue-Ray gaat uitbrengen en dat andere producenten daar wel in volgen.

    De PS3 controller zuigt zeker erg hard, verouderd en het design bestaat al lnger dan 10 jaar, dat kan gewoon niet.

    Xbox 360 heeft toch echt het sterkste online netwerk.. Met live had ik op de Xbox ook nooit problemen, dat zit gewoon helemaal goed. Slim van Microsoft om indertijd alles in eigen beheer te doen. (werd nog wel echt Ruzie met EA, maar inmiddels ook al een tijd weer opgelost)

    Nintendo blijft gewoon de mooiste dingen maken en het innovatiefst. (BTW gaat Opera een webbrowser uitbrengen waarmee je kan internetten met je Nintendo DS!!) Ik hoop wel echt dat het online gaan met de Wii een beetje gaat werken, bij de Cube had ik wel een breedbandmodem gekocht, maar heb alleen Phantasy STar ONline kunnen spelen….

    Ben allemaal erg benieuwd, maar ga nu eerst ff mijn 360 ophalen ;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Prijsstelling is hoog, terechte opmerking overigens dat de PS2 bij release ook niet goedkoop was. Desalniettemin is het volgens mij mogelijk een XBOX360 en een Nintendo Wii aan te schaffen voor nog geen EUR 600,= (oftewel de prijs van 1 PSwii).

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “En waarom? Ze waren toch niet bang voor Nintendo met hun achterhaalde graphics?”

    Dat waren ze ook niet… totdat de Nintendo DS ineens beter ging verkopen dan hun PSP. :p

    Waarschijnlijk heeft iemand tijdens een PSP-vergadering ook weleens voor de grap gezegd: “Zullen we er ook een touchscreen aan toevoegen?” en werd daar toen smakelijk om gelachen door de Sony directie. ;)

    Maar toen iemand tijdens een PS3-vergadering vroeg: “Zullen we er anders ook een motion sensor aan toevoegen?” was het ineens niet meer zo grappig…

    “(oftewel de prijs van 1 PSwii).”

    Ik vond simpelweg Pii eigenlijk nog een leukere woordgrap. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Daniël

    Ik vind het een ontiegelijk duur prijsje voor zo’n k*t ding!!
    Is toch niet normaal €600,-
    Is verdomme 1200 gulden!!!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ivanof

    Tja tis wel duur maar ik wil de ps3 gewoon hebbe :P lkkr mgs4 hale zodra die uitkomt,maar sony moet wel oppasse met hun motion technologie miss voelt het wel niet goed aan en dan hebbe ze hun apparaat verkloot maja in iedergeval koop ik voor motion techmologie wel gewoon een wii er bij,maar effe serieus (ds krijgt steed minder aanhang hoor) en door de enorme prijsverlaging an psp verkoopt hij onderhand velen malen beter als de DS :P

      /   Beantwoorden  / 
  10. glorys6

    500 en 600 euro is, als je eerlijk bent, te zot voor woorden, het is bijna 2 maanden huur van mijn, allesbehalve oude, flat!!! heb 1,5 jaar geleden een nieuwe PS2 gekocht voor 150 euro!! meer dan genoeg geld voor z’on k…ding!!!

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    Over twee of drie jaar kost de PS3 ook geen 600 euro meer. Zo gaat het altijd, hoe ouder de console hoe goedkoper hij wordt. Maar het is inderdaad heel erg duur. Duurder dan de concurrentie, en dat kan misschien wel een probleem worden. Ik heb echt nog niet het idee dat de PS3 gruwelijk veel krachtiger is dan de Xbox360.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Moonblade

    “En hoelang duurde het toen tot de eerste prijsdaling? Echt onvoorstelbaar dat een simpele PS2 ooit zoveel geld heeft gekost. :p”

    PS2 stond een jaar later nog altijd geprijsd aan … launchprijs. Het is pas na hopen petities van playstation magazines en onder druk van developers dat sony dan de prijs verlaagd heeft tot 450 euro.
    Een half jaar later hebben ze daar dan nog eens 100 euro vanaf gedaan. En toen kocht ik hem ook. :)

      /   Beantwoorden  / 
  13. Mithrandir

    “(ds krijgt steed minder aanhang hoor) en door de enorme prijsverlaging an psp verkoopt hij onderhand velen malen beter als de DS :P

    Zullen we maar bij de feiten blijven ? :) De DS verkoopt gelijk tot iets minder in de VS, iets beter in de EU en verkoopt meer dan tien keer zo snel als de PSP in Azie.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Mithrandir

    Bijvoorbeeld…

    Software Japan, 8 van de 10 games in de top 10 zijn van Nintendo:

    Japanse softwarecharts 1 t/m 7 mei ’06
    Pos/Platformen/Gamenaam/Verkocht deze week/Verkocht totaal
    01 NDS TETRIS DS – 160,148 [378,247]
    02 NDS Brain Age 2 – 112,392 [2,164,256]
    03 PS2 Winning Eleven 10 – 100,860 [561,409]
    04 NDS Brain Age – 84,075 [2,136,857]
    05 NDS Animal Crossing – 83,564 [2,645,481]
    06 NDS Pokemon Ranger – 69,415 [496,834]
    07 NDS English Training – 59,614 [998,343]
    08 NDS Mario Kart DS – 37,037 [1,353,596]
    09 GBA MOTHER 3 – 34,591 [291,428]
    10 PS2 Dragon Quest Youth Yangus & Fushi no Dungeon – 33,279 [215,237]

      /   Beantwoorden  / 
  15. Kas

    tegenwoordig is allang bekend dat de prijs veel lager uit zal komen. €599 was een misverstand, dat is nooit gezegd.

      /   Beantwoorden  / 
  16. erik

    “tegenwoordig is allang bekend dat de prijs veel lager uit zal komen. €599 was een misverstand, dat is nooit gezegd.”

    LOL!
    Ik hoop voor je dat dit als grap bedoeld was. Die prijs was absoluut geen misverstand. Er bestaan foto’s waarop je Kutaragi ziet staan voor een scherm waar in metershoge letters 599 euro op geprojecteerd wordt. :p Dat was echt geen foutje, geloof me.

      /   Beantwoorden  / 
  17. smoked snake

    nee sorry, de xbox360 krijg je erbij mij echt niet in. Wil jij kracht dan koop je toch gewoon ps3. en het kan mij geen re*t schelen hoeveel duurder hij is. Ik heb de laatste tijd nogal veel research gedaan, en geloof me als ik zeg dat de ps3 deze generatie wint (dit deed de ps2 toch al tegen x-box) Ik geef toe: The high Definition tv kope voor ps3 is er bij mij te veel aan want ik heb namelijk een gewoon standaard tv op mijn kamer, So what. Just because you have a lowlife tv doesn’t mean you can play with the most advanced system on it. Think again! ps3 heeft trouwens technologie waaraan microsoft niet eens kan typen en Bill gates zit daar trouwens ook tussen. ik weet nu precies wat je denkt: ”Fanboy talk”. So what? Ik heb recht om mijn lievelings console te supporten laat staan ps3 :d:d:d. Maar dit is dan maar mijn mening. Willen jullie een discusie? Wel jullie hebben daar recht op.

      /   Beantwoorden  / 
  18. smoked snake

    Denk jullie dat ik ongelijk heb? Try to convince me… mij e-mail adress is [email protected]. Ik sta open voor meningen.

      /   Beantwoorden  / 
  19. danny

    ik hoop dat hij goedkoper wordt

      /   Beantwoorden  / 
  20. paul van de ven

    ik vind het echt niet normaal met de prijs, als je het om zou rekenen, van 599 dollar naar euro’s dan zit je net boven 450 euro, dus eigenlijk is de duurdere versie in amerika 150 euro goedkoper als in europa, slaat gewoon nergens op

      /   Beantwoorden  / 
  21. roy

    jullie kunnen beter iets gaan doen met jullie leven en gaan werken in plaats van computeren.

      /   Beantwoorden  / 
  22. hansie

    de ps3.. wat zal ik zeggen…. HIJ IS GEWELDIG!!!! ik heb een boel research gedaan en het is overduidelijk dat het DE beste console word de blue ray speelt een belangrijke rol in het gamen de pixels worden hierdoor wel 100 x verdubbeld dus extra scherpte!! natuurlijk is de 360 ook geweldig en echt veel verschil is het niet , maar daar moet je ook niet naar kijken het besturen van een vliegtuig is onwijs gaaf dankzij de six axes controller ik vind hem helemaal geweldig!

      /   Beantwoorden  / 
  23. hansie

    wat wel jammer is is dat je toch echt een HD tv nodig hebt maar geen zorgen ;) over een paar maand of misschien net één jaar produceert philips het nieuwste soort tv kijken, 3D TV ook optimaal voor gamers. hierdoor zullen de normale lcd en plasma schermen flink dalen qua prijs en trouwens.. als je nu naar duitsland gaat dan kun je ook lcd en plasma schermen voor meer dan de helft goedkoper krijgen wat ik ook gedaan heb groetuh!

      /   Beantwoorden  / 
  24. tom

    als je er geen verstand van hebt bemoei je er dan niet mee ;)

      /   Beantwoorden  / 
  25. tom

    roy ;)

      /   Beantwoorden  / 
  26. penis :P

    whaha ik las net ergens wii + xbox306 + perfectionaliteit = ps3 whahahaha!! super

      /   Beantwoorden  / 
  27. Sephiroth

    Inderdaad smokedsnake,

    Je wilt echt niet alles van Microsoft in de woonkamer hebben, en als achter een jaartje de bluray erdoor is en de fullhd tv’tjes de helft goedkoper zijn dan ziet het er een stuk beter uit.

    Als de zorgverzekering al 115 euro per maand kost, dan valt de launchprijs van de ps3 nog mee.

    En dus MGS4, GTA4 en Final Fantasy, die speel je op de ps3.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.