Playstation 3: moeilijk begin, uiteindelijk de succesvolste console.

Dit is een onderdeel van een serie artikelen over Christopher Grant van Joystiq die voorspellingen doet voor 2006. Helemaal onderaan staan links naar zijn andere voorspellingen.

Grant verwacht dat het uiterlijk van de Playstation 3 tegen de releasedatum nog wat aangepast zal zijn. De spelcomputer wordt nog wat kleiner, en zal meer ventilatie-openingen krijgen. Sony weet als geen ander hoe je apparatuur moet vormgeven, dus Joystiq heeft er het volste vertrouwen in dat PS3 er uiteindelijk heel fraai uit komt te zien. Wel zal er een gigantische voedingsadapter bij geleverd worden, net als bij de Xbox360.


Qua releasedata weinig verrassingen in Joystiq’s visie. Lente voor Japan, herfst voor Amerika. 2007 voor Europa. Het is niet anders. De launch-periode zal gepaard gaan met exact dezelfde problemen als die van de Xbox360. Veel te weinig consoles om aan de vraag te voldoen, en bovendien een teleurstellende line-up van lanceertitels. Microsoft zal hier flink van profiteren, maar als Sony dat moeilijke begin weet te overleven zal de Playstation 3 volgens Joystiq al vrij snel uitgroeien tot, net als in de vorige 2 generaties, de populairste van alle consoles.

Killzone 2 zal niet op tijd zijn voor de launch, maar tegen die tijd zullen er wel heel veel beelden en filmpjes van beschikbaar zijn. Het spel zal er nog steeds indrukwekkend uitzien, maar lang niet zo mooi als het beruchte filmpje van E3 2005.

Metal Gear Solid 4 zal ook nog niet af zijn tegen launch, maar hiervan verwacht Christopher Grant dat het spel er precies net zo mooi uit zal zien als de trailer. Net zoals de (in die tijd ongelooflijke) Metal Gear Solid 2 trailer ooit ook alle verwachtingen waar maakte.

Als een van de weinige sites verwacht Joystiq dat GTA4 een Playstation 3 exclusive zal worden. In hun visie komt het spel er ook fenomenaal goed uit te zien. Dit wordt de game die echt het onderste uit de kan gaat halen voor wat er mogelijk is op de PS3.

Vanwege de, door henzelf voorspelde, matige line-up tijdens de lancering, zal Microsoft zich volgens Joystiq nog niet genoodzaakt voelen om meteen toe te slaan met Halo3. Dat spel wordt waarschijnlijk uitgesteld om in 2007 tegelijkertijd uit te kunnen komen met de Halo film.

Bron: Joystiq

Zie ook:
Joystiq voorspelt de toekomst
In 85% van de huishoudens een Revolution
Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Sony bevestigt online service… oh ja?
Training voor Metal Gear Solid 4
Nieuw ontwerp voor Playstation 3 controller?

Lees ook:Nieuwe Metal Gear Solid 4 screenshots
Lees ook:MGS4 moet op eerste dag 1 miljoen keer verkopen wil Konami uit de kosten komen
Lees ook:Metal Gear Solid Touch verschijnt voor de iPhone
Lees ook:EDGE’s Metal Gear Solid 4 review online
Lees ook:Metal Gear Solid 4 uitgesteld

2 reacties op “Playstation 3: moeilijk begin, uiteindelijk de succesvolste console.

  1. terrormaster

    allemaal voorspelllingen ja en wat heb je aan voorspellingen NIETS

      /   Beantwoorden  / 
  2. ghost

    Op mijn werk ( kindergverblijf hadden we een xbox en een playstion. De ps2 waren de kids na een week al zat, terwijl de xbox hen steeds bleef boeien. Heelaas hoor ik deze geruchte overal:(.
    hopen dat sony nu eens een geen gebakken lucht verkoopt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.