Playstation 3 en Revolution pas eind 2006

Dat denkt tenminste Yves Guillemot, de president van Ubisoft. Op dit moment weet nog niemand exacte releasedata, maar de meest hardnekkige geruchten blijven het hebben over de lente en de zomer.

Probleem daarbij is dat elke console in feite 3 releasedatums heeft, voor elk van de drie verschillende regio’s. Sony kan nu wel zeggen dat de Playstation 3 in de lente komt, maar hoogstwaarschijnlijk bedoelen ze daar alleen de Japanse release maar mee.
Tot zo’n zelfde inzicht is Guillemot dus ook gekomen. Hij verwacht dat de PS3 pas in september in Amerika zal verschijnen, met een Europese release in november. Voor Nintendo voorziet hij respectievelijk Japanse en Amerikaanse releasedatums in diezelfde maanden. Europa zou misschien zelfs tot begin 2007 moeten wachten op de Revolution.

Dat wordt dan weer tegengesproken door de Nederlandse site van Nintendo, waar het volgende valt te lezen: "Op een nog nader te bepalen dag in 2006 zal Nintendo een gloednieuwe thuisconsole lanceren, beter bekend als de ‘Revolution’." Uiteraard vermeldt men nog niet specifiek of dat lanceren in 2006 ook voor Europa geldt. Maar het zijn wel alle Europese pagina’s die dit melden. Dus ik ga er voorlopig maar wel vanuit dat alledrie de nieuwe spelcomputers nog dit jaar in Nederland te koop zullen zijn.

Zie ook:
Cell processor niet alleen in Playstation 3
Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Alles of niets voor de Revolution

Lees ook:MCV zegt: eind maart nieuwe Revolution details
Lees ook:Playstation 3 productie gaat vanaf juni van start
Lees ook:President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk
Lees ook:Geen wereldwijde releasedatum voor de Revolution
Lees ook:Uitgerekend Europa moet langer wachten op PS3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.