Secret of Mana remake naar pc, PS4, Vita

Kijken op YouTube
Kijk nou, Square-Enix werkt aan een remake van het geliefde Super Nintendo-spel Secret of Mana. Volgens PlayStation Blog blijft de nieuwe versie dicht bij het origineel. De spelwereld ziet er mooier uit, maar is qua indeling nog precies hetzelfde. De tussenfilmpjes (met voice acting!) zijn wel nieuw, maar tijdens het spelen bekijk je de actie weer gewoon van bovenaf. Net als in 1993.

  • We zullen er niet omheen draaien: de graphics in deze eerste trailer zijn niet geweldig. Personages zijn blokkig, de textures zijn wazig, en als Randi praat beweegt zijn mond niet mee. Als dit het niveau wordt van de tussenfilmpjes, heb ik liever weer ouderwetse tekstblokken. De onderstaande screenshots van normale spelsituaties (met de camera uitgezoomd) zien er gelukkig wel goed uit.
  • Voor de nieuwkomers: Secret of Mana was een Zelda-achtige actie-RPG waarin 3 avonturiers de wereld redden. Het verhaal stelde niet veel voor, maar het verkennen van de wereld en de gevechten met tientallen unieke vijanden was erg vermakelijk. Helemaal met 2 of 3 spelers tegelijk in de co-op stand. (Gelukkig ook weer aanwezig in de remake).
  • De Mana-serie krijgt de laatste tijd wel opvallend veel aandacht van Square-Enix. Eerst de Secret of Mana Collection voor de Switch (alleen in Japan), toen een plaatsje op de Classic Mini SNES, en nu dus deze remake. Zou er stiekem een vervolg in de maak zijn?
  • De remake verschijnt op 15 februari 2018 voor pc, PlayStation 4 en Vita.


mana1

mana2

mana3

Neo-games.blog forum

Lees ook:Japanse Seiken Densetsu Collection aangekondigd voor Switch
Lees ook:Secret of Mana naar Virtual Console (in Japan)
Lees ook:Remake van Final Fantasy VII aangekondigd
Lees ook:Eerste screenshots Dragon Quest V remake
Lees ook:Final Fantasy IV DS remake trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.