Een nieuwe platformer van de makers van Banjo-Kazooie

yookalaylee
IGN heeft de eerste beelden van Project Ukulele. Je weet wel, dat nieuwe spel van een groep voormalige Rare-medewerkers die weer een ouderwetse 3D platformer willen maken. Dit zijn dezelfde mensen die in het verleden verantwoordelijk waren voor Banjo-Kazooie, Conker’s Bad Fur Day en Donkey Kong 64, dus als iemand het N64-tijdperk kan laten herleven is het dit team.

De definitieve titel van het project is Yooka-Laylee. (Zeg dat maar eens hardop als je de woordgrap niet begrijpt). Een platformspel over een vleermuis en een kameleon die samen ongeveer dezelfde eigenschappen hebben als Banjo en Kazooie: rennen, springen, rollen en korte stukjes vliegen. Volgens IGN zijn dit al echte spelbeelden, maar dan hopelijk wel uit een hele vroege versie van het spel. De levels zijn mooi, maar zien er hier nog akelig leeg uit.

Later vandaag lanceert Playtonic de Kickstarter voor Yooka-Laylee met hopelijk ook een officiële trailer, dus misschien update ik dit bericht nog met een tweede filmpje.

Update: Kickstarter-filmpje toegevoegd. Het spel is nog maar 3 maanden in ontwikkeling. Dus daarom ogen alle levels nu nog zo leeg. Als het lukt om £175,000 in te zamelen (ongeveer 236.000 euro) komt Yooka-Laylee naar pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One en Wii U.

Update 2: Allemachtig, de Kickstarter voor Yooka-Laylee is nu al geslaagd. Zou dat een record zijn? Een kwart miljoen euro in iets meer dan een half uur?

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Betaalde demo voor 3D platformer Yooka-Laylee
Lees ook:Nieuwe trailer 3D platformspel Yooka-Laylee
Lees ook:Indie RPG Knights and Bikes naar PS4
Lees ook:Bekijk de Kickstarter van futuristisch racespel Radial-G
Lees ook:Bekijk het eerste deel van Tim Schafer’s point and click documentaire

2 reacties op “Een nieuwe platformer van de makers van Banjo-Kazooie

  1. micha

    die muziek :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. micha

    die muziek :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.