Een octopus in je brein in Tentacles! Enter the Mind

tentaclesenterthemind
Soms zie je al aan de titel dat een spel interessant gaat worden. Tentacles! Enter the Mind bijvoorbeeld. Geen idee waar dit opeens vandaan komt, maar met zo’n titel moet het haast wel iets speciaals zijn.

Het blijkt een nieuw project van de Deense ontwikkelaar Press Play (bekend van Max and the Magic Marker en opvolger Max: The Curse of Brotherhood) en het ziet er inderdaad prettig gestoord uit. Een driedimensionaal platformspel over een buitenaardse octopus die is verdwaald in de hersens van een gestoorde uitvinder. Hoe het speelt is wat lastig uit te leggen, maar kijk vooral zelf even in de onderstaande trailer. Je versleept de tentakels van de octopus om hem langs alle hindernissen te loodsen. Het ziet er verrassend intuïtief uit en Press Play belooft dat de levels steeds vreemder worden naarmate je dieper doordringt in het onderbewustzijn van professor Phluff.


Tentacles! Enter the Mind verschijnt later dit jaar voor de pc, maar dan wel alleen voor pc’s die draaien op Windows 8. Ik hoop niet dat dat een trend wordt. Van de positieve kant: Microsoft gaat het spel wel gratis aanbieden aan alle Windows 8-gebruikers.

Kijken op YouTube
Enter the Mind is een vervolg op het iPhone-spelletje Tentacles! Enter the Dolphin waarin de octopus nog door tweedimensionale levels klauterde. Bekijk hier een korte videoreview van AppSpy.

[g.forum]

Lees ook:Nieuw Art Style-spelletje sinds vandaag te koop: Penta Tentacles
Lees ook:Veelbelovend WiiWare-spel: Max and the Magic Marker
Lees ook:Een octopus als huisvader in Octodad: Dadliest Catch
Lees ook:Capcom bevestigt: zelf levels bouwen in Mega Man Universe
Lees ook:Pixel Press: computerspellen ontwerpen met papier en potlood

Eén reactie op “Een octopus in je brein in Tentacles! Enter the Mind

  1. micha

    Off topic: erik het is mogelijk om in mario kart 8 items uit te zetten (zo ook het blauwe schild)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.