Echt wandelen in Skyrim met een omnidirectionele loopplank

cyberith
Je kijkt naar een man die Skyrim speelt met een Oculus Rift virtual reality-helm. Terwijl hij op een gladde plaat staat die al zijn loopbewegingen registreert (met een speciale gordel om zijn middel die voorkomt dat hij omvalt) en een Nintendo Wiimote + nunchuck controller die de bewegingen van zijn armen kopieert in het spel. Het is een bijna lachwekkende combinatie van apparaten die maar weinig mensen zullen willen nabouwen in hun slaapkamer, maar toch…

Nou ja, ik wil niet zeggen dat dit de toekomst is, maar het is wel een soort van indrukwekkend. Zo dicht als dit zijn we nog nooit geweest bij échte virtual reality. Als deze speler in gevaar is moet hij zich fysiek omdraaien en zo snel mogelijk wegrennen. Niet door een controlstick naar voren te duwen, maar echt met zijn benen. In die context voelt het ook opeens een stuk minder kinderachtig om met een Wiimote te zwaaien als je wordt aangevallen door een kudde reuzespinnen. (Al is Nintendo’s 8 jaar oude controller wel duidelijk de zwakste schakel in het filmpje – veel bewegingen worden gewoon niet of te laat geregistreerd. Ik vraag me af of een Kinect geen betere oplossing zou zijn).

Het filmpje is gemaakt door Cyberith, het bedrijf dat deze loopplanken produceert. Het gaat voorlopig om een prototype, dus een prijs en een releasedatum zijn nog niet bekend.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 81: Hallo Lucario!
Lees ook:Speelgoedpistool + motion sensor + LCD scherm = GameGun
Lees ook:Mortal Kombat Armageddon Wii controls demonstratie
Lees ook:Abstract muziek maken met PixelJunk Lifelike
Lees ook:Dit is de controller van de Oculus Rift

Eén reactie op “Echt wandelen in Skyrim met een omnidirectionele loopplank

  1. Randolph

    Dit vind ik zo awesome. Als ik een flink geld bedrag win, komt er geheid één in mijn kamer, haha!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.