Speel dit: demo van 2D sluipspel Gunpoint

gunpoint
Als je vandaag maar tijd hebt om één spel te spelen, laat het dan alsjeblieft deze gratis demo zijn van Gunpoint. Ik wist al een tijdje dat deze eraan zat te komen, maar het eindresultaat is nog veel leuker dan de eerste trailers deden vermoeden. Ik kan bijvoorbeeld nauwelijks geloven hoe makkelijk het is om Gunpoint te besturen. Op papier zag het er best ingewikkeld uit (een spion die rondsluipt door gebouwen en elektrische leidingen hackt om deuren te openen en beveiligingscamera’s te saboteren), maar in de praktijk heb je voor al die handelingen maar een paar knoppen nodig. Het is allemaal erg intuïtief. Volg gewoon de aanwijzingen van de tutorial en binnen een paar minuten spring ook jij met je bionische broek door openstaande ramen op de vierde verdieping.

En over die tutorial gesproken: die is opvallend goed geschreven. Bedenker en programmeur Tom Francis schrijft in zijn dagelijks leven voor PC Gamer en dat merk je aan alles. De man heeft tijdens zijn carrière waarschijnlijk zoveel slechte tutorials gelezen dat hij alle cliché’s en valkuilen in zijn eigen spel moeiteloos weet te omzeilen. Gunpoint zuigt je vanaf de eerste seconde het verhaal in met scherpe dialogen en veel humor. Een verademing! Als het spel er dan ook nog ontzettend goed uitziet (moeilijk te bevatten dat zulke gelikte graphics gewoon zijn gemaakt in good old GameMaker) is het moeilijk om niet enthousiast te worden. De volledige versie van Gunpoint is vanaf maandag 3 juni te koop voor 10 dollar (9 als je hem nu al reserveert). Ik wed dat weinig mensen die verleiding na het spelen van deze demo kunnen weerstaan.

Kijken op YouTube

Dit filmpje stamt uit 2011, toen Tom nog niet zeker wist of hij er geld voor kon vragen. Negeer al die verzoekjes op het einde dus maar; dit is gewoon een handig filmpje om het concept van Gunpoint in een paar minuten uit te leggen.

[g.forum]

Lees ook:Bekijk hier het Warhawk (PS3) filmpje
Lees ook:Rhythm Paradise demo in het Nintendo Kanaal
Lees ook:Online spelletje: Botanicula (demo)
Lees ook:Wel een gratis Patapon demo voor Europa
Lees ook:Nobi Nobi Boy presentatie (eerste bewegende beelden)

4 reacties op “Speel dit: demo van 2D sluipspel Gunpoint

  1. Wormpaul

    Ik speel reeds Diablo 3 nu (een oudje weer eens opgepakt maar liefde is toch grotendeels weg merk ik) maar zal deze absoluut zo ff proberen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Het enige nadeel is dat ik geen manier kan vinden om de demo nog een keer te spelen. Ik wilde wat experimenteren met andere technieken, maar ik kom alleen nog maar automatisch op het eindscherm met de “buy game” knop. Helaas! Nog even wachten op de volledige versie dan maar.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Randolph

        Misschien het spel even verwijderen en opnieuw installeren, Erik. En anders ook je tijdelijke bestanden verwijderen, voor het geval daar iets inzit, of je cookies. Ik zeg maar wat.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Opnieuw installeren helpt inderdaad. :) Het blijft een toffe demo. Erg benieuwd naar de rest van het spel op maandag!

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.