Online spelletje: Radical Fishing


De wereld is nog maar net bekomen van hun eerste spel, of de Nederlandse tweemans studio Vlambeer heeft de volgende alweer klaarstaan. In Radical Fishing gooi je een hengel uit om vis te vangen, maar dat is niet zo rustgevend als het klinkt. De eerste paar rondes lijkt het nog een relatief normale simulator van de edele vissport, maar zodra er kettingzagen en machinegeweren bij komen kijken wordt het inderdaad een radicale slachtpartij. Je zou haast medelijden krijgen met die arme visjes.

Iedere ronde bestaat uit drie onderdelen:

  • Laat het haakje zakken en ontwijk de vissen zo lang mogelijk. De tweede stap begint zodra de eerste vis toehapt.
  • Haal het haakje omhoog en sleep zoveel mogelijk vissen mee naar boven.
  • Gooi de vissen in de lucht (dit gebeurt automatisch) en schiet ze dood met je pistool. De score wordt berekend terwijl het bloed en de ingewanden om Billy heen in het water vallen. Hij vist duidelijk niet voor de sport.

Verder verloopt Radical Fishing volgens het stramien van spellen als Hedgehog Launch en Learning To Fly: iedere dode vis levert geld op, dat je investeert in betere apparatuur, die je vervolgens gebruikt om nog meer vis te vangen. Einddoel is een schatkist die op 500 meter diepte ligt, maar het duurt wel een kwartiertje voordat je daar aan toe bent. Daarna is het ook wel klaar en Radical Fishing is in die zin niet zo eindeloos verslavend als Super Crate Box. Dat geeft ook niet, dit is meer een onderhoudend tussendoortje dat wordt gered door Vlambeer’s bizarre gevoel voor humor. Vergeet vooral de Fishopedia niet aan te schaffen; een paar van de omschrijvingen zijn hilarisch!

Speel: Radical Fishing

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Releasedatum + microtrailer voor Vlambeer’s Ridiculous Fishing
Lees ook:Online spelletje: Fishing Girl
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 107
Lees ook:Japanse Fishing Master Wii trailer
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 23: Moet… Abra… vangen…

Eén reactie op “Online spelletje: Radical Fishing

  1. Basioh

    er… lol.
    gaaf maar kom maar niet bij de 500!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.