Online spelletje: Tower of Heaven


Dit spel haat je. Nee echt, dit spel heeft een hekel aan jou persoonlijk en het wil dat je faalt. Aan het begin van ieder level probeert een stem je er daarom van te overtuigen dat je beter kunt stoppen. Hij zegt dingen als “ga maar naar huis,” en “het lukt je toch niet.” Eén probleem: Tower of Heaven is lang niet zo moeilijk als de maker blijkbaar dacht.

O zeker, het is best een pittig platformspelletje. Maar het is 2010 en we zijn inmiddels wel erger gewend. Om toch te zorgen dat je faalt begint de stem daarom maar extra spelregels te verzinnen. Oneerlijke hindernissen om een makkelijk spel moeilijker te maken. Vanaf daar wordt Tower of Heaven dus pas echt interessant. Ik zal niet verklappen wat de stem allemaal over je afroept, maar op het laatst moet je je in de vreemdste bochten wringen om aan al zijn belachelijke spelregels te voldoen.

Los van elkaar zijn alle regels nog wel vol te houden, het probleem is dat je op een gegeven moment vergeet wat er allemaal verboden is. De uitgang is in zicht, je vergeet heel even dat je niet naar links mocht lopen en *ZAP* God straft onmiddellijk. Het is gemeen en oneerlijk maar – als je van zulke spellen houdt – wel een heerlijke uitdaging. De authentieke GameBoy graphics en chiptune muziek zijn voor de platformfan als de kers op de appelmoes voor Van Der Valk-liefhebbers.

Speel: Tower of Heaven

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Partij Tegen Konijnen presenteert verkiezingsprogramma
Lees ook:Rhythm Tengoku Gold komt naar Amerika als Rhythm Heaven
Lees ook:Everybody do the frog hop!
Lees ook:De makers over: South Park – Let’s Go Tower Defense Play!
Lees ook:Android-spelletje meet hoe hoog je je telefoon gooit

12 reacties op “Online spelletje: Tower of Heaven

  1. Wormpaul

    Frustrerend dat `t geluid niet uit kan :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. G.Basioh

    ben vast op lvl 6…

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Basioh

    olol, now i see.
    lol nice game

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Ja level 6 is wel één van de geniepigste. Daar heb ik ook een paar keer verbaasd aan m’n hoofd staan krabben. Er zijn trouwens drie geheime schatkisten in het spel die je allemaal moet vinden om het ‘echte’ einde te zien. De eerste ligt in level 6, op een redelijk voorspelbare plaats, de andere twee heb ik nog niet gevonden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Linkster/G.Tom

      Ik zit vast in negen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Daar heb ik niet echt een gouden tip voor helaas. Gewoon een pittig platformlevel waar je al je sprongen goed moet timen. En pas op voor ALLE levende dingen, vooral als je het gevoel hebt dat het spel je “zomaar” doodmaakt terwijl je op het eerste gezicht niks fout deed.

          /   Beantwoorden  / 
    1. G.Tom

      Ziet er uit als next-gen Disaster: Day of Crisis

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Dacht ik ook al. Dit spel lijkt helemaal af, vraag me af of het ook echt gecanceld is.

          /   Beantwoorden  / 
    2. G.Basioh

      cool

        /   Beantwoorden  / 
    3. Erik

      Het is blijkbaar geen Ubisoft spel maar een privé project van een animator die toevallig ook voor Ubisoft werkt. Meer informatie op destructoid:
      .
      http://www.destructoid.com/canceled-ubisoft-shooter-had-a-great-pitch-video-180688.phtml
      .
      Het rare is dat ik nu zoiets heb van ‘laat ik het filmpje dan maar niet plaatsen, dat is zielig voor Fanny Vergne. Straks wil hij dit project nog pitchen aan een andere uitgever en gooit het internet al zijn plannen in de war door zijn levenswerk online te zetten.’ Maar als het wel een grootschalig Ubisoft-project was geweest had ik hem ongetwijfeld wel geplaatst. Dan zou ik geen medelijden hebben en eerder zoiets denken als ‘eigen schuld, dan hadden jullie hem maar niet moeten laten lekken.’
      .
      Hoe dan ook wel een cool filmpje. Hopen dat het ooit toch nog een echt spel mag worden.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Ruben

    Argh, ik snapte het einde niet dus nu moet ik alle secrets gaan verzamelen om het echte einde te zien… En ik heb er nog geen een gevonden! Maargoed, wel een heel tof spel. Erik, toen je deze rubriek begon dacht ik echt dat er alleen maar troep op internet stond, maar ik vermaak me toch regelmatig met je online aanraders. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.